Koren in Božič povezana v nemško afero

Koren in Božič povezana v nemško afero
15.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Kristijan Koren in Borut Božič. Imeni sta se pojavili v povezavi z afero z nordijskega SP v Seefeldu, ko so razkrili dejavnosti zdravnika Schmidta.
Kristijan Koren je že zapustil dirko po Italiji. Borut Božič pa je že lani končal kariero. Obe imeni pa sta se pojavili v preiskavi, ki je konec februarja sprva razburkala predvsem smučarske teke. Potem pa so pričeli kolesarji priznavati, da so sodelovali z zdravnikom Schmidtom, ki je že pred časom sodeloval tudi z ekipo Gerolsteiner. Pred dnevi je povezanost v dopinško afero priznal Danilo Hondo.

Zdaj je Gazzetta dello Sport zapisala, da naj bi z zdravnikom sodelovala tudi Kristijan Koren in Borut Božič. Govorimo o aferi, ki so jo poimenovali Operacija Aderlass. Šlo naj bi za obdobje 2012/2013, ko je Koren vozil za Liquigas oziroma Cannondale. Poleg Slovencev naj bi bil vpleten tudi Kristian Đurasek, sicer član moštva UAE Team Emirates, ki v teh dneh nastopa na dirki po Kaliforniji.

Vse tri kolesarje - Božič je medtem postal športni direktor - sta ekipi že suspendirali. Koren in Đurasek sta dirki morala zapustiti. Vsekakor je zdaj jasno, da sam zdravnik razkriva imena tistih, s katerimi je sodeloval. Govori se vsaj o 21 športnikih iz osmih držav in iz petih različnih športov. Države pa: Nemčija, Avstrija, Italija, Slovenija, Estonija, Švedska, Finska, Švica, Hrvaška. Koreja in Havaji.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ