Koren o Saganu: Že pred startom je dejal, da bo testiral ostale!

Koren o Saganu: Že pred startom je dejal, da bo testiral ostale!
12.02.2013 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu Cannondale lahko proslavljajo prestižno zmago Petra Sagana v drugi etapi dirke po Omanu. Zanj je praktično celotno etapo garal tudi Kristjan Koren.
Na dirki po Omanu je bila na sporedu etapa, kjer so sprinterji že v naprej vedeli, da bodo čez zadnji vzpon težko zdržali v družbi ritem najboljših hribolazcov. In na zadnjem vzponu je res prišlo do nekaterih napadov, a tudi Alberto Contador ni mogel poskrbeti za selekcijo med najbojlšimi. V spustu je napadel Fabian Cancellara. Pridružila sta se mu še Nibali in Elmiger. Kljub hitremu spustu, tudi več kot 90 kilometrov na uro, pa jim pobeg ni uspel. Cancellaro je v ospredju zamenjal Gallopin. A tisti, ki je zablestel je bil Peter Sagan.

Ubežnike je najprej ujel, potem pa sploh ni čakal na sprint. Že predtem se jih je otresel in se veselil prestižne zmage. A za to je zaslužna celotna ekipa Cannondale. Tudi Kristjan Koren. "Danes pa jih je," je bil po etapi zadovoljen Koren. "Sam sem v ospredju aktivno začel sodelovati že po 20 kilometrih. Potem sem se moral voziti ob Saganu, še posebej v zadnjih 20 kilometrih. Na zadnjo špico pa me noge niso več ubogale," je še dodal Koren, ki je že na startu predvideval, da bi lahko njegov klubski kolega v zaključku zablestel: "Ja. Je že na startu rekel, da bo poskusil testirati ostale."

In po zaslugi te izjemne vožnje je Sagan oblekel tudi majico vodilnega v skupnem seštevku. To za preostale klubske kolege pomeni zgolj eno: "Jutri bomo morali vleči. Čaka nas težkih 196 kilometrov," je še pojasnil Koren. "Sem zelo vesel. To je zame prva zmaga v sezoni in prva za ekipo, tako da je še toliko bolj pomembna. Zdaj bo pritisk manjši," pa je dodal Sagan, ki se je zares zavedal, da je bila ta etapa pisana njemu na kožo:

"Počutil sem se dobro in menim, da se tudi moja forma izboljšuje. V spustu je bilo težko. Nibali je z dvema drugima kolesarjema napadel in nihče ni hotel sodelovati. Postavil sem se v ospredje. Šel sem 45 km/h, za mano pa se je naredila luknja. Zato sem tudi na zadnjem krajšem vzponu samo še nadaljeval v istem ritmu. Ujel sem ostale in napadel. Zaključni kilometri so mi ustrezali, vendar, če hočeš zmagati, moraš imeti močne noge. Danes sem jih imel."

Global Cycling Network pa je ponudilo tudi krajše poročilo z druge etape dirke po Omanu
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ