Koren skočil v prvo deseterico

Koren skočil v prvo deseterico
28.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling

Druga etapa dirke po Hrvaški je bila zelo enostavna, pričakovano se je končala s šprintom, zmagovalec pa je presenetljiv - Iuri Leitao iz ekipe Caja Rural.

Druga etapa dirke po Hrvaški je potekala od Biograda na Moru do otoka Pag, natančneje do Novalje. Dolga je bila le 114,5 kilometra s 1001 višinskim metrom, zato kaj drugega kot šprint niti ni prišlo v poštev.

V pobegu dneva je bil tudi Kristijan Koren, ki je na letečih ciljih zbral pet odbitnih sekund in se je zavihtel na peto mesto v skupnem seštevku dirke. Odločal je šprint, prvi ga je začel Iuri Leitao, ki je po notranji strani prišel v zadnji ovinek in tekmecem je zmanjkalo časa, da bi prišli mimo njega, tako da se je kolesar Caje Rurala veselil presenetljive zmage.

Drugi je bil Elia Viviani, ki je zadržal skupno vodstvo, tretji pa Alexander Kristoff. Najboljši Slovenec je bil Matevž Govekar, tokrat mu je položaj za šprint pomagal pripravljati tudi Matej Mohorič, Govekar pa je na koncu prišel do 7. mesta. 

Današnja 3. etapa od Otočca do Opatije bo nekoliko bolj razgibana (1800 vm, 133 km), a vseeno bržkone ne dovolj, da ne bi še tretjič gledali šprinterskega obračuna za zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ