Koren: Jani je prvo ime!

Koren: Jani je prvo ime!
13.06.2012 AVTOR: D. Z.
Na novinarski konferenci pred začetkom dirke po Sloveniji je bil tudi Kristjan Koren. Kolesar Liquigasa, ki bo na letošnji dirki po Sloveniji nastopal kot kapetan tega moštva.
Lani najboljši po točkah
"Izboljšati želim lansko šesto mesto. Ekipa bo dobra, sam pa bom prvi mož," je potrdil Koren, ki je bil na prejšnjih izvedbah vedno pomočnik Vincenzu Nibaliju. Lani pa je kapetana, zmagovalca leta 2010, celo premagal.

Nibali je namreč na vzponu na Golte povsem omagal. Koren pa je bil za Robretom Vrečerjem in Simonom Špilakom tretji najboljši Slovenec v skupnem seštevku. Obenem je oblekel modro majico najboljšega kolesarja po točkah.

Brajkovič prvi favorit
"Trase etap so zelo zanimive. Marsikaj se lahko zgodi in mislim, da imam tudi sam dobre možnosti, če bom dovolj dober. Nobena etapa se ne konča s ciljnim vzponom, kar je zame še boljše. Čakal bom, varčeval z močmi, saj bo dirka za razliko od prejšnjih let zanimiva vse do zadnjega dne. Vse moči bom usmeril v kronometer. V nedeljo bom imel priložnost, da bom lahko nadoknadil kakšno izgubljeno sekundo," je pojasnil Koren.

Primorec med favorite uvršča predvsem Janija Brajkoviča: "Jani je prvo ime. Že na Dauphineju je dal jasno vedeti, da si želi na dirki po Sloveniji preveriti formo za Tour de France. Tu so še kolesarji iz sloveskih ekip, ki bodo zelo motivirani." Tu so seveda še lanski zmagovalec Diego Ulissi, na kronometru pa bo tudi nekdanji svetovni prvak med mlajšimi člani in nekdanji Korenov klubski kolega Adriano Malori ... Pa že večkrat omenjeni Michael HepBurn ...

A prav kronometer bo po vsej verjetnosti odločal in Koren je prepričan, da ga lahko dobro odpelje, čeprav letos posebnih treningov za to disciplino ni imel: "Na Dauphineju je bil kronometer dolg več kot 50 kilometrov. Dirka je najboljši trening. Doma se zagotovo tako na polno ne bi mogel voziti več kot eno uro."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ