Koren: Tri špice, ki te vržejo "na hrbet!"

Koren: Tri špice, ki te vržejo "na hrbet!"
18.09.2012 AVTOR: D. Z.
"Na celotni progi je 450 metrov nadmorske višine, so pa tri špice, ki te vržejo na hrbet." Tako je strmino treh vzponov na kronometru, potem, ko si je traso ogledal, opisal Kristjan Koren.
Koren bo poleg Janija Brajkovič zastopal slovensko reprezentanco na svetovnem članskem prvenstvu v kronometru. "To bo res prvo svetovno v tej kategoriji, vendar sem prej vozil med mlajšimi člani, kjer sem dokazal, da mi tudi menjave ritma ustrezajo, saj sem bil v Salzburgu zelo blizu medalje," je še pred odhodom na Nizozemsko pojasnil Koren, ki si je dres slovenske reprezentance zaslužil predvsem po zmagi v vožnji na čas na dirki po Sloveniji.

A preizkušnja po ljubljanskih ulicah je bila povsem ravninska, v Limburgu pa bo povsem drugačna. Ogromno je vzponov in posledično bo tudi več spreminjanja ritma. "Kronometer je tudi daljši. Zaradi razgibane proge povprečne hitrosti ne bodo tako visoke, saj je na progi kar nekaj kratki špic. Tam bo treba dati vse od sebe in na cilj priti s čim manjšim zaostankom. Tukaj, ko je menjava ritma, priletiš skozi ovinek in potem startaš praktično iz nič in pospešiš na naslednjo špico. To bi mi lahko odgovarjalo," je še dodal Primorec, ki pa ni imel posebnih priprav na to zelo specifično preizkušnjo.

Po dirki po Franciji je imel preprosto preveč dirk, da bi lahko več časa preživel na posebnem kolesu. "Veliko časa sem od doma, ko sem kdaj prišel za kakšen dan domov, pa sem ta čas izkoristil, da sem trening opravil na tem kolesu. Da sem vsaj nekoliko poskušal ujeti pravo pozicijo. Veliko časa pa resnično nisem imel." Prav zato se z rezultatom prav posebej ne obremenjuje.

"Odpeljal bom najbolje, kar bom lahko. Bomo videli. S tem se ne obremenjujem, ker vem, da nisem bil na primer en mesec doma, da bi lahko treniral samo kronometer." Čeprav je bila za večino kolesarjev sezona zelo naportna - Koren ni nobena izjema - pa je že samo vabilo v reprezentanco dovolj velik razlog, da se kolesar motivira še za teden dni dirkanja: "To je dirka, ki ni na sporedu prav vsak dan in zato koncentracija ostane na visokem nivoju. Odpeljati bo treba od starta, ko se spustiš z rampe navzdol, pa do ciljne črte do daske. To je res prava ura resnice."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ