Koren: V ozadju se skriva še kaj več!

Koren: V ozadju se skriva še kaj več!
12.10.2012 AVTOR: D. Z.
"Tega ne spremljam. Nimam časa, da bi se še s tem ukvarjal," je na vprašanje, če kaj spremlja Usadino gonjo proti Lanceu Armstrongu, dejal Kristjan Koren.
"Včeraj sem videl prispevek na televiziji, vendar sem trenutno preveč zaposlen, da bi se š s tem ukvarjal. Zdaj se ukvarjam s stvarmi, za katere med sezono nisem imel časa," je pojasnil Koren, ki je še dodal, da je prepričan, da je Lance Armstrong veliko ime.

"Zdaj so se mnogi, ki so prej po njegovi zaslugi služili, obrnili proti njemu. Hincapie je najbrž tudi na Lanceov račun zaslužil ogromno denarja. Mislim, da se v ozadju vseh teh pričanj skriva še kaj več, vendar tega pač ne moremo vedeti," je še dodal Koren, ki je sezono že končal. Kljub temu, da je primer Armstrong tudi letos v medijih zelo odmeval, pa se v kolesarski karavani o tem očitno ni prav preveč govorilo.

"Mogoče smo se kdaj na večerji obregnili ob to temo, vendar nič posebnega. V glavnini se s tem nismo obremenjevali. Prepričan sem, da ima dovolj poznanstev na pravih mestih. Ne bodo ga kar tako zlomili," je še dejal Koren in poudaril, da mi ni jasno, zakaj je moralo vse skupaj na dan priti toliko let po njegovih sedmih zmagah.

Poudaril je še, da bi se lahko vsi, ki se zdaj ukvarjajo z Armstrongom, raje ozrli v prihodnost in delali na tem, da bi razvili naprave, metode, s katerimi bi odkrivali tiste, ki jemljejo nedovoljena poživila.

Podobnega mnenja je tudi Jurgen Van den Broeck. Belgijec, ki zdaj vozi za moštvo Lotto Belisol, je bil pri 21 letih član US Postal Service. Tja je prišel leta 2004 kot mlad nadarjen kolesar leta, odšel pa je dve leti kasneje.  Specialist za najtežje etapne dirke je poudaril, da takrat ni opazil ničesar sumljivega, je pa priznal, da je z Armstrongom dirkal na zgolj treh dirkah.

Van Den Broeck namreč ni bil član "elitne" ekipe, ki se je pripravljala za Tour de France. "Z mano so delali zelo lepo. Name je pazil Dirk Demol. Nikoli nisem čutil pritiska. To je bilo idealno okolje za mladega kolesarja, ki si je želel postati vrhunski kolesar za tritedenske dirke," je dejal Van Den Broeck, ki se zdaj lahko pohvali z dvema četrtima mestoma na Touru.

"Kar se tiče treninga in predanosti, je zame še vedno pravi vzor. Kako se je lahko pripravil na Tour. To je bilo neverjetno," je o Armstrongu še dejal Van den Broeck. Obenem je kritiziral zmanjšanje kazni kolesarjem, ki so priznali jemanje nedovoljenih poživil in pričali proti Armstrongu:

"To, da z Armstrongom ravnajo drugače kot s pričami, se mi ne zdi pošteno. Zdaj jim je žal, vendar so v preteklosti zaslužili ogromno denarja. To je bedno." Poudaril je še, da se mu zdi neumno, da nekdo trdi, da je bil prisiljen jemati nedovoljena poživila in da se brez tega takrat ni moglo dirkati: "To je izbira vsakega posameznika. Tisti, ki so se odločili, da bodo poživila jemali, morajo zdaj sprejeti posledice."

vir: cyclingnews.com
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ