Koren: "Vsa čast Janiju"

Koren: "Vsa čast Janiju"
17.06.2012 AVTOR: D. Z.
Med favorite za za visoko uvrstitev v skupnem seštevku spada tudi Kristjan Koren, ki najboljšima sicer ni mogel slediti, vendar ostaja v igri za uvrstitev na oder za zmagovalce.
Dobil sprint za tretje mesto
Tretjo etapo je Koren končal na tretjem mestu. Dobil je sprint zasledovalne skupine, ki pa je za Brajkovičem in Pozzovivom zaostala kar za miinuto in 47 sekund. Koren je imel tokrat ob sebi izvrstne pomočnike, vendar je priznal, da mu je v zadnjem delu vzpona na Soriško planino vseeno nekoliko zmanjkalo moči.

"Ritem na zadnjem vzponu je bil prehiter. Jani je svojega pomočnika poslal v ospredje narekovati tempo. Mene pa sta dva kolesarja še počakala. Šli smo v svojem ritmu, saj je bilo od vrha zadnjega vzpona pa vse do cilja še zelo daleč," je priznal Koren, ki je bil s traso in tudi s potekom etape očitno zadovoljen.

Razočaran sploh ne smem biti

Več kot toliko preprosto ni mogel iztržiti: "Že na Pokljuko je Caruso narekoval tako močan tempo, da nas je v ospredju ostalo zgolj kakšnih 15 kolesarjev. To je prava kraljevska etapa, kot jih vidimo tudi na Touru in ostalih velikih dirkah. Na koncu smo vsi trije kolesarji Liquigasa vlekli do daske."

A tudi to ni pomagalo. Brajkovič in Pozzovivo sta kljub temu prednost samo še povečevala, zato sta si tudi po mnenju Koren povse zaslužila to zmago: "Razočaran sploh ne smem biti. Jani je prišel v ospredju. Vsa čast Janiju, saj je resnično pokazal, da je njegova forma res tista prava."

"Od starta in do ciljne črte do daske."
In tako Korenu po vsej verjetnosti ostaja boj za tretje mesto. Za Pozzovivom zaostaja za minuto in 53 sekund, kar je v slabih 18 kilometrih kronometra zelo težko nadoknaditi. Bolj so nevarni številni kolesarji, ki so trenutno uvrščeni za Korenom. Razlike so namreč zelo majhne in z dobro predstavo v vožnjii na čas se lahko še marsikdo prebije do tega tako želenega tretjega mesta.

"Danes smo pokurili ogromno moči, vendar mislim, da je bo za jutrišnjih 18 kilometrov ostalo dovolj," je še dodal Koren in nam zaupal recept, kako bo moral prepeljati nedeljsko vožnjo na čas: "Od starta in do ciljne črte do daske."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ