Koristno pred nedeljskim Maratonom Alpe Scott

Koristno pred nedeljskim Maratonom Alpe Scott
30.06.2015 AVTOR: JURE HAJNRIHAR
Prva julijska nedelja bo za mnoge rekreativne kolesarje rezervirana za Maraton Alpe Scott.
Organizatorji obljubljajo, da bodo tudi letos kar maksimalno poskrbeli za varnost in dobro počutje vseh udeležencev. Za vse, ki se imate namen maratona udeležiti, v nadaljevanju nekaj koristnih informacij.

Dvig startnih številk bo možen v soboto, 4.7. med 9.00 in 14.00 uro v prostorih Turistično – informacijskega centra v Kamniku (Glavni trg) in v nedeljo, 5.7. med 6.30 in 8.45 na prireditvenem prostoru. Če boste vašo startno številko dvignili že v soboto, vabljeni, da obisk Kamnika izkoristite tudi za ogled Gira Rose. Start 1. etape mednarodne ženske dirke bo ob 12. uri prav tako z Glavnega trga v starem delu Kamnika.

Start Maratona Alpe bo tudi letos potekal iz 3 startnih boksov - iz prvega bo startalo prvih sto kolesarjev iz lanskega maratona (prijava v predprijavi), iz drugega boksa bodo startali kolesarji prijavljeni v pokalu Schneekoppe in iz tretjega boksa vsi ostali kolesarji.

Na trasi bo 5 okrepčevalnic – na Zgornjem Jezerskem, Pavličevem sedlu, v Gornjem Gradu, Novi Štifti in na Črnivcu. Ker organizatorji želijo dvigati zavest o pomenu in spoštovanju okolja med kolesarji, bodo na več točkah namestili škatle za smeti, kamor lahko odvržete ovitke energijskih ploščic, gelov in pijač.

Spoštovanje in fair play ostaja popotnica tudi za letošnji Maraton Alpe Scott. Pozitivni odzivi z lanskega maratona govorijo o tem, da smo kolesarji željni in zreli spoštljivega in »fair « odnosa na takšnih in podobnih kolesarskih prireditvah. Naj zato maraton v tem duhu poteka tudi letos. Na drugi strani se organizatorji vsako leto trudijo dvigovati nivo prireditve, pri čemer bi jim veliko pomenila tudi podpora in posluh krovne kolesarske organizacije. Tega pa žal, kot so mnenja, niso deležni.
Značke: Cestno
Komentarji
nemelk 30.06.2015 09:32

Vroče bo!

lancearmstrong 30.06.2015 15:10

ja bo potrebno piti dosti vode do nedelje da bomo dovolj hidrirani preden začnemo peklenski vzpon na Črnivec v vročini....

bingo 30.06.2015 15:38

Na povezavi www.gis.si/maraton-alpe/ so zbrane vse informacije o progi maratona.

kocko 01.07.2015 00:04

za ferplej lahko poskrbi tudi organizator s tem, da ne vriva motoristov vlečnic na progo. kot je izjavil dotični, tisti ki so si pomagali z motorjem na alpah v zadnje vrste

zvizgo 02.07.2015 10:23

Pomeni prevzem štartnih številk v soboto to, da se lahko takrat prijavim, plačam vse skupaj in prevzamem štartno številko? Sem brez prevoza v nedeljo in ne bi rad z vrečkami letal okoli:)

bingo 02.07.2015 12:17
@zvizgo:

Pomeni prevzem štartnih številk v soboto to, da se lahko takrat prijavim, plačam vse skupaj in prevzamem štartno številko? Sem brez prevoza v nedeljo in ne bi rad z vrečkami letal okoli:)

Točno tako, pa še start Giro rose si lahko ogledaš.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ