Koronavirus in Tour: Dnevi testiranj. Rezultati znani v torek

Koronavirus in Tour: Dnevi testiranj. Rezultati znani v torek
07.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na dirki po Franciji je pred kolesarji prost dan, a celotna karavana bo vsekakor tudi nekoliko trepetala. Kolesarji in osebje morajo opraviti test za Covid-19.

Celotna karavana dirke po Franciji, od kolesarjev, maserjev, mehanikov in športnih direktorjev, do novinarjev in vseh drugih je morala že pred samo dirko po Franciji opravili testiranja za Covid-19. in zdaj je pred člani ekip nov preizkus.

Ker gre za več kot šesto oseb, so prva testiranja izvedli že v nedeljo, nadaljevali pa bodo tudi na prost dan v ponedeljek. Seveda se poraja vprašanje, če so kljub vsem prepovedim številni gledalci na sobotni in nedeljski etapi lahko okužili kakšnega izmed kolesarjev, ki se je prebijal proti vrhu klancev. Kakorkoli že.

Pravila so jasna. Organizatorji vztrajajo. Če bosta dva člana ekipe - sem uvrščajo kateregakoli člana in ne samo kolesarjev - pozitivna, potem mora ekipa zapustiti dirko po Franciji. Seveda so se pojavili dvomi v zanesljivost testiranj, tako da so se organizatorji odločili, da bodo pri vsaki na po prvem vzorcu pozitivni osebi opravili še drugi preizkus.

Ker od odvzetega vzorca do rezultatov analize mine vsega dve uri, bi lahko po drugem testu “negativni” kolesar normalno nastopil na torkovi 10. etapi. "Prav lahko bi vse to vplivalo na potek dogodkov. Veliko ne neodgovorjenih vprašanj in zares je vse zapleteno," je dejal glavni menedžer ekipe EF Pro Cycling Jonathan Vaughters.

Zaenkrat še ni jasno, kaj bi se zgodilo, če bi bilo pozitivnih večje število kolesarjev. Pod kakšnimi pogoji bi morda predčasno zaključili dirko po Franciji? "Vsi dirkajo, kot da gre za tritedensko dirko in upajo, da to ne bo zgolj devetdnevna dirka. Resnično me skrbi, a poskušam vse to odmisliti," je dejal Vaughters.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ