Koronavirus v taboru UAE Emirates tudi na dirki po Sloveniji

Koronavirus v taboru UAE Emirates tudi na dirki po Sloveniji
17.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tik pred dirko po Franciji koronavirus spet kosi po pelotonu na vseh dirkah. V Švici je zaradi okužbe odstopilo že 30 kolesarjev, na žalost se virusu ni izognila niti slovenska pentlja, domov sta šla Mikkel Bjerg in Vegard Stake Laengen.

V taboru UAE Emirates so lahko zadovoljni, Rafal Majka ima zeleno majico, Tadej Pogačar pa je v odličnem položaju, da ubrani lansko skupno zmago na dirki po Sloveniji. A še zdaleč niso brez skrbi, danes pred etapo so ostali brez Mikkela Bjerga in Vegarda Stakeja Laengena.

Bjerg je bil pozitiven na Covid-19 in v zdravniški službi so se odločili, da preventivno odpotuje domov tudi njegov sostanovalec na dirki Laengen. To je za UAE Emirates kar velik udarec, ne toliko za dirko po Sloveniji, kjer bodo tudi z okrnjeno zasedbo najbrž lahko nadzorovali dirko, bolj jih izguba boli zaradi dirke po Franciji.

Tam bi eden od dvojca Bjerg/Laengen skoraj zagotovo bil v ekipi, saj sta to kolesarja, ki lahko na ravnini opravita veliko dela, kar bo še posebej pomembno v prvem delu dirke. Za nameček se je v Švici okužil tudi Marc Hirschi in pri sestavi ekipe za Tour bo imel Andrej Hauptman skupaj z vodstvom ekipe kar precej dela.

Ostali kolesarji UAE Emirates dirkajo dalje na slovenski pentlji, Tadej Pogačar se je virusu zaenkrat uspešno izognil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ