Koronavirus: Fernando Gaviria lahko odide domov

Koronavirus: Fernando Gaviria lahko odide domov
26.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Fernando Gaviria / instagram

Fernando Gaviria in Maximiliano Richeze. Kolesarja moštva UAE Team Emirates sta zaradi koronavirusa morala ostati v ZAE.

"Upam in želim, da se bo to težko obdobje, v katerem živimo, kmalu končalo in se bo stanje normaliziralo. Vse toplo pozdravljam."
Fernando Gaviria

Dogajanje z dirke UAE Tour se zdi že kar precej oddaljeno, a vendarle se vse še ni poleglo. Prvih pet etap - etapna zmaga in končno drugo mesto Tadeja Pogačarja. Tega se bomo z veseljem spominjali. Potem pa drama s koronavirusom. Dirko so dva dni pred koncem prekinili.

Celotna karavana je bila v karanteni. Iz dneva v dan smo prejemali informacije, koliko in kdo naj bi obolel za novim koronavirusom. Zdrava sta ostala tudi Tadej Pogačar in Luka Mezgec. Med okuženimi pa sta bila tudi kolesarja UAE Team Emirates Maximiliano Richeze in Fernando Gaviria. Medtem ko so ostali že odšli domov, sta kolesarja morala še ostati v zdravniški oskrbi. Richeze je pred dnevi vendarle zapustil ZAE, zdaj pa je koronavirus prebolel tudi kolumbijski sprinter Gaviria.

"Rad bi se zahvalil celotnemu medicinskemu osebju, ki me je v Združenih Arabskih Emiratih podpiralo. Hvala za požrtvovalno delo. Hvala tudi vsem, ki so me v tem času podpirali," je v uradni izjavi za javnost dejal Gaviria: "Zadnji dve testiranji sta bili negativni, tako da sem dobil zeleno luč in lahko zapustim bolnišnico. Upam in želim, da se bo to težko obdobje, v katerem živimo, kmalu končalo in se bo stanje normaliziralo. Vse toplo pozdravljam."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ