Koronavirus: Ineos, Jumbo Visma, Mitchelton krčijo program dirk

Koronavirus: Ineos, Jumbo Visma, Mitchelton krčijo program dirk
05.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Odpovedi se nadaljujejo. Zaradi vse bolj razširjenega Koronavirusa niso v nevarnosti zgolj dirke. Tudi nekatere ekipe so se odločile, da izpustijo mnoge dirke v prvi polovici marca.

Za najbolj ostro potezo so se vsekakor odločili pri moštvu Mitchelton Scott. Luka Mezgec in kolegi bodo brez kakršnihkoli dirk ostali vsaj do 22. marca. Odpovedali so se dirkam Strade Bianche, GP Industria, Pariz-Nica, Tirreno-Adriatico, Ronde van Drenthe, Nokere Koerse, Milano-Sanremo in Trofeo Alfredo Binda. Zgolj italijanskemu tekmovalnemu programu so se odpovedali pri ekipi EF Education First.

Za podobno potezo so se odločili tudi pri nizozemski ekipi Jumbo Visma. Le da v nekoliko okrnjeni obliki. Zaenkrat so se pripravljeni odpovedati nastopoma na dirkah Strade Bianche in GP Industria. "Odločitev smo sprejeli glede na zdravniške nasvete in tudi priporočila z Ministrstva za zunanje zadeve. Prav lahko se zgodi, da se bomo za podoben ukrep odločili tudi glede preostalih marčevskih dirk v Italiji. Še vedno čakamo na odločitev italijanske vlade," so sporočili iz Jumba Visme.

Pred nekaj urami so tudi iz moštva Groupama FDJ sporočili, da se dirke Strade Bianche, GP Larciano in Tirreno-Adriatico preprosto ne bodo mogli udeležiti, tudi če jih bodo organizatorji uspeli izpeljati. Razlog se skriva v tem, da je del ekipe še vedno v karanteni v ZAE, tako da: "Nam manjkajo primerno pripravljeni kolesarji nimamo pa niti dovolj osebja osebje."

Nazadnje so se v noči s srede na četrtek na vse skupaj odzvali še pri moštvu Ineos. Zapisali so, da se v luči tragične smrti športnega direktorj Nicolasa Portala in tudi v luči razširjenega Koronavirusa njihova ekipa vse do 23. marca ne bo pojavila na dirkah. Ne v Italiji, niti ne v Franciji ali Belgiji. Naslednja dirka naj bi bila dirka po Kataloniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ