Koronavirus: Ne kolesarji, sam šef dirke pozitiven

Koronavirus: Ne kolesarji, sam šef dirke pozitiven
09.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Prost dan na dirki po Franciji in torkov dopoldan je minil v negotovosti, kakšni bodo rezultati testiranj na Covid-19. Kolesarji so negativni, pozitiven pa Christian Prudhomme.

Pred dirko po Franciji so organizatorji postavili jasna pravila. Pred prihodom v Nico so se morali vsi testirati za Covid-19. Tako novinarji kot celotna karavana. Na prvi prost dan pa so izvedli več kot 650 testiranj na Covid-19. Če bi bila v ekipi pozitivna več kot dva člana, potem bi morala ekipa zapustiti Tour de France.

Seveda ne govorimo samo o kolesarjih, ampak o celotnem osebju. Dolgo smo čakali na poročilo o rezultatih. Dobili pa smo ga kmalu po 12 uri. Nihče izmed kolesarjev ni okužen z novim koronavirusom. Štirje člani osebja iz štirih različnih ekip so bili pozitivni na Covid-19.

Pozitiven na Covid-19 pa je bil tudi direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme. Iz agencije ASO, ki stoji za organizacijo dirke so sporočili, da Prudhomme ni bil del “mehurčka”, ki so ga ustvarili za karavano dirke.

"Zato mu ne bi bilo treba opraviti testa, vendar ga je, tako kot je že pred dirko opravil tri testiranja. 6. avgusta, 20. avgusta in 27. avgusta," so zapisali v izjavi za javnost. Dodali so, da bo sedem dni preživel v karanteni, potem pa naj bi se - če bodo naslednji izvidi negativni - vrnil na dirko po Franciji.

Vrnil naj bi se v 17. etapi, 16. septembra. Njegovo vlogo bo v teh dneh opravljal François Lemarchand. Ta bo zdaj v avtomobila številka 1, medtem ko bo njegovo mesto v tretjem avtu prevzel Jean Michel Monin.

"Glede na informacije naj bi virus šele prišel v moje telo. Tour zapuščam za osem dni in bom naredil to, kar bi naredil vsak Francoz v podobni situaciji. Tour bom gledal prek televizije, kar nisem počel že 15 let. Kolesarji živijo kot menihi. Zame pa to ne velja. Prav zato ne pripadam “mehurčku” in nimam kontakta s kolesarji. Kolesarji niso pozitivni in to je zame najbolj pomembno. To dokazuje, da je mehurček učinkovit," je dejal Prudhomme.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ