Koronavirus: Odpovedali dirko UAE Tour

Koronavirus: Odpovedali dirko UAE Tour
28.02.2020 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

Dirka UAE Tour se bo končala. Peto etapo je dobil Tadej Pogačar, zdaj pa je prišla v javnost novica, da naj bi v karavani prišlo do okužbe s koronavirusom.

Koronavirus je očitno iz dneva v dan bolj razširjen. Italijani se boji za nekatere dirke, ki so pred vrati, predvsem za veliko klasiko Milano-Sanremo. V Belgiji bodo konec tedna očitno izpeljali prvi dve klasiki, zato pa se je predčasno končala etapna dirka UAE Tour. Peto etapo - obenem tudi zadnjo gorsko - je po hudem boju dobil Tadej Pogačar, ki se je utrdil na drugem mestu v skupnem seštevku.

Zdaj je že jasno, da se bo končne zmage veselil Adam Yates. Je pa še nejasno, kdaj se bodo kolesarji in celotna karavana lahko vrnili domov. Že pred nekaj urami so nekatera moštva sporočila, da je prišlo do pojava koronavirusa v karavani, in da bodo nadaljevanje dirke odpovedali. Zdaj so to v uradni izjavi za javnost potrdili še organizatorji:

"Organizacijski odbor je odpovedal nadaljevanje dirke, potem ko sta dva Italijana, člana osebja ene izmed nastopajočih ekip zbolela za koronavirusom, poznanim pod imenom COVID-19. Odločitev je padla z namenom, da se zagotovi varnost vseh vpletenih v dirko." Zdaj bodo testirali vse vpletene v dirko in se potem odločil, kako postopati naprej.

Po prvih podatkih naj bi se tisti, pri katerih ne bodo našli koronavirusa domov vrnili v nedeljo. Oboleli pa naj bi morali ostati v karanteni še vsa 15 dni. Na dirki nastopata dva Slovenca. Tadej Pogačar, ki bo končal na drugem mestu in Luka Mezgec. Lani je to dirko prepričljivo dobil Primož Roglič, ki pa se v teh dneh mudi na pripravah na visoki nadmorski višini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ