Kraja Trekov in nejasnosti pri testu Covid-19

Kraja Trekov in nejasnosti pri testu Covid-19
01.08.2020 AVTOR: DZ, Sirotti

V noči na soboto je pred dirko Strade Bianche prišlo do kraje. Tatovi so izmaknili 6 koles Trek. Obenem pa Dillier ne bo smel startati.

Danes je dan za ponovni začetek World Tour sezone. Kolesarji in kolesarke se merijo na dirki Strade Bianche v italijanski Toskani. V noči pred dirko pa so bili na delu tudi tatovi. Ženski del ekipe Trek Segafredo se je takoj zjutraj soočil s slabo novico.

Tatovi so v tovoranjak prišli skozi streho in izmaknili kar šest koles Trek Emonda. Pustili so zgolj kolo, ki ga uporablja Elisa Longo Borghini. Ekipa bo vseeno nastopila na dirki, saj so mehaniki uspeli pripraviti rezervna kolesa.

Silvan Dillier bi moral v teh dneh pripotovati v Italijo in danes nastopiti na dirki Strade Bianche, a je že pred prihodom opravil zdaj že obvezno testiranje na Covid-19. Prvi test je pokazal, da je pozitiven, tako da je moral kolesar moštva AG2R La Mondiale ostati doma. Švicar je nadvse razočaran.

Iz karantene pa je sporočil, da se počuti odlično, in da nima nobenih simptomov. Zato pa je tudi jezen: "Psihično sem na dnu. Sem najbolj zdrava oseba na svetu. V zadnjih dneh sem opravil več testiranj in vsi so bili negativni. Celo izvidi krvi so bili v redu." Dillier je šel še dlje: "Po mojem mnenju je celoten zdravstveni sistem en sama šala. Gremo v smer, da zapiramo zdrave ljudi. To ni pravično."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ