Kraljevska etapa za slovo od Pirenejev

Kraljevska etapa za slovo od Pirenejev
09.07.2016 AVTOR: D. Z.
Tour de France. Chris Froome bo rumeno majico branil na nadvse zahtevnem terenu. 9. etapa na dirki po Franciji se bo končala v Andorri Arcalisu.

Vielha Val d'Aran bo gostila start etape. To bo 'španska ' etapa. Kolesarji pa se bodo morali takoj začeti vzpenjati, saj bo že na 19 kilometru vrh 2072 metrov visokega vzpona prve kategorije Port de la Bonaigua. Govorimo o 13,7 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 6,1 %. Sledil bo dolg spust in po 67 kilometrih nov vzpon.

Tudi ta prve kategorije. Po 19 kilometrih vzpenjanja (povprečni naklon znaša 5,4 %) bodo kolesarji prišli na 1721 metrov visok vrh vzpona Port del Canto. Po skoraj 30 kilometrih spusta pa bodo prišli v kraj Adrall. Od tam naprej se bo začelo neprestano vzpenjanje praktično do cilja. Na 143 kilometru bo vrh vzpona druge kategorije Cote de la Comella. Ta vzpon je dolg 4,2 km, povprečni naklon pa znaša 8,2 %.

Po krajšem spustu se bodo kolesarji pričeli znova vzpenjati. Po 6,4 km (povprečni naklon 8,5 %) bodo prišli na vrh vzpona prve kategorije. Govorimo o 1796 metrov visokem prelazu Beixalis. Sledil bo krajši spust do Orona, ki leži petsto metrov nižje. Potem pa še zaključni vzpon. Andorra Arcalis leži na 2240 metrih nadmorske višine. Vzpon je dolg 10,1 km, povprečni naklon pa znaša 7,2 %. Etapa bo dolga 184 kilometrov. Tokrat pa se bodo morali z vsemi močmi udariti tudi vsi kandidati za rumeno majico.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ