Kraljevska etapa: Slovenija na Sveto Goro

Kraljevska etapa: Slovenija na Sveto Goro
05.05.2021 AVTOR: DZ, vir: Tour of Slovenia

Znane so podrobnosti kraljevske etape na dirki po Sloveniji. Ta bo na Primorskem. Cilj pa na Sveti Gori.

Organizatorji dirke po Sloveniji bodo traso petdnevne preizkušnje, ki se bo začela 9. junija in končala 13. junija predstavili jutri. So pa danes razkrili traso kraljevske etape. Ta bo povsem Primorska. Pred dvema letoma je Ajdovščina gostila cilj, tokrat se bo tam četrta etapa začela.

Po uvodnem razgibanem delu – kolesarji bodo šli do Štanjela bo po 44 kilometrih sledil prvi resnejši vzpon. Iz Renč bo etapa kolesarje popeljala na Temnico. Vzpon je dolg 4,3 km, povprečni naklon pa je 8,1-odstoten. Sledila bo vožnja po Krasu in spust v Šempeter.

Prek Nove Gorice se bodo kolesarji podali na Ravnico. Vzpon druge kategorije. Dolg je 3,2 km, povprečni naklon pa je 9,5-odstoten. Sledil bo obisk Brd oziroma okolice, saj bodo kolesarji po 115 kilometrih prišli na Vrhovlje. Govorimo o 4,3 km dolgem klancu s 7,3-odstotnim povprečnim naklonom.

Potem pa razgiban teren in vrnitev v Novo Gorico. Od tam pa spet na Ravnico. Sledil bo krajši spust in potem oster desni ovinek ter zaključni del klanca na Sveto Goro. Zgolj 2,5 km. A gre za najstrmejši odsek. Povprečni naklon je 13-odstoten. Sveta gora je cilj etape gostila že leta 2006. Takrat sta se za zmago udarila Tomaž Nose in Jure Golčer. Nose je etapo in potem dirko dobil. A kasneje so mu to zmago odvzeli.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ