Kranj: Matej Mugerli v nedeljo, Dušan Rajović v soboto

Kranj: Matej Mugerli v nedeljo, Dušan Rajović v soboto
30.07.2017 AVTOR: D. Z.
V Kranju je bil pester vikend. Sobotni nočni kriterij je dobil Dušan Rajović, nedeljsko dirko pa Matej Mugerli.

Najprej pa o sobotnem kriteriju v Kranju
Med člani in U23 je ogromno kolesarjev odstopilo, prevoziti pa so morali 24 kilometrov. Prepričljivo največ točk je zbral član Adrie Mobila Dušan Rajković.

Zbral jih je 42 in bil za devet točk boljši od klubskega kolega Gašerja Katrašnika. Luka Čotar iz domačega kluba je bil tretji. Sledili so Pogačar, Logar, Obal, Lehki, Primožič in Donega.

Med starejšimi mladinci je z 21 zbranimi točkami zmagal Aljaž Omrzel (Adria Mobil). Drugi je bil David Čadež (KK Kranj), tretji pa Aljaž Jarc (Adria Mobil). Med članicami se je zmage veselila Špela Kern, ki je premagala Urško Bravec in Katjo Jeretino. Med starejšimi mladinkami je zmagala Maja Perinovič pred Katjo Dovjak in Lucijo Bečan. Tu so še mlajši mladinci. Carlo Jurišević je bil boljši od Frana Miholjevića (oba BK Rijeka). Tretji je bil Andrej Šranc.

Matej Mugerli
V nedeljo je bila na sporedu še članska dirka za VN Kranja. V hudi vročini so morali kolesarji prevoziti 157 kilometrov dolgo, že tradicionalno preizkušnjo čez Jelenov klanec.

Tokrat so povsem prevladovali Slovenci. Po treh urah in pol dirkanja se je zmage veselil Matej Mugerli, sicer član avstrijskega moštva Amplatz BMC. Drugi je bil mladi član Roga iz Ljubljane Žiga Jerman, tretji pa Avstrijec Markus Eibegger. Sledili so Bais, Peak, Kopfauf, Toto, Primož Obal, Leopold, Luka Čotar, Zimmermann, Jovanović, Gazzara, Tadej Pogačar …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ