Kranjčani blesteli na domačem terenu, zmaga na 50. veliki nagradi Kranja Avstrijcu

Kranjčani blesteli na domačem terenu, zmaga na 50. veliki nagradi Kranja Avstrijcu
30.07.2018 AVTOR: Maša Zevnik; foto Žiga Zupan

Tradicionalni Kolesarski praznik v Kranju se je z najstarejšo slovensko kolesarsko dirko, ki poteka pod okriljem UCI, končal z zmago Avstrijca Daniela Auerja iz ekipe WSA Pushbikers.

Pester tekmovalni dan je bil, ko so se na kriterijih najprej pomerili najmlajši, od mlajših mladink naprej pa so kriterijske dirke štele tudi za naslove državnih prvakov.

Domači kolesarji Kolesarskega kluba Kranj so imeli med vsemi tekmovalci, ki jih je bilo nekaj več kot 300, izredno uspešen dan, saj so osvojili največ naslovov državnih prvakov med vsemi. Še posebej atraktiven in uspešen pa je bil članski nočni kriterij, kjer je naslov državnega prvaka osvojil Luka Čotar. Njegova zmaga je bila le pika na i vsem prejšnjim zmagam, ki so jih osvojili kolesarji domačega kluba, ki je poleg celodnevnega tekmovalnega programa ob jubileju organiziral tudi koncert skupine Pop Design.

Nedelja je bila letos v celoti posvečena dirki za Veliko nagrado Kranja, kjer je bilo na startu 113 kolesarjev.

Dirko je, kot je za Kranj tradicionalno, zaznamovala visoka vročina in zvesti navijači, ki so najbolj številčno bodrili kolesarje na Jelenovem klancu, po katerem so dirke v Kranju prepoznane.

Zmago je tudi letos odločil Jelenov klanec, dosegel jo je Avstrijec Daniel Auer iz ekipe WSA Pushbikers. Najboljši slovenski rezultat je dosegel domačin Jaka Primožič. Odlične rezultate domačih kolesarjev kranjskega kluba pa je zaznamoval predvsem Luka Čotar, ki je ta konec tedna največkrat stal na stopničkah, tudi v nedeljo kot zmagovalec letečih ciljev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ