Kranjčani do zmage na Poljskem

Kranjčani do zmage na Poljskem
02.05.2018 AVTOR: D. Z.
Kolesarji KK Kranj nastopajo na etapni dirki za mlajše člane Carpathian Couriers. Četrto etapo je dobil Filip Kvasina.

Na Poljskem poteka etapna dirka Carpathian Couriers, ki je namenjena zgolj mlajšim članom. Na dirki nastopajo tudi člani kranjskega kluba.

Klub pod vodstvom Matjaža Zevnika zastopajo Nik Čemažar, Luka Čotar, Filip Kvastina, Martin Lavrič in Jaka Primožič. Za kolesarji je že četrta etapa, ki se je začela in končala v mestu Stara Lubovna. Kmalu po startu je prišlo do pobega treh kolesarjev. To so bili Filip Kvasina, Dawid Migas in Vladislav Šerban.

Hitro so si privozili več kot sedem minut prednosti, kar je bilo tudi dovolj. Glavnina z najboljšimi jih do cilja ni uspela več ujeti. Trojica se je udarila za zmago. “S preostalima kolesarjema smo zelo hitro našli skupni jezik in bili pri narekovanju tempa povsem složni. Na štirih kategoriziranih vzponih sem pobral največ točk, kar je bil tudi eden od mojih ciljev. Ko smo prednost povečali na sedem minut, mi je Zevnik naročil, da moram dobiti etapo, ” je v uradni izjavi za javnost za spletno stran KK Kranj dejal Kvasina.

Na koncu se jim je glavnina že nevarno približala, a nevarnost, da bi jih ujela ni bilo: “Na zadnjem krajšem vzponu, približno kilometer do cilja sem napadel ostala dva in ju malce presenetil. ” Hrvat v dresu kranjskega moštva si je tako privozil dovolj prednosti, da se je lahko veselil zaslužene zmage. Obenem je prevzel tudi vodstvo v boju za majico najboljšega na gorskih ciljih. V skupnem seštevku dva dn pred koncem vodi Sjoerd Bax. Najboljši Slovenec je Jaka Primožič na 17. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ