Kranjčani se vračajo v kontinentalno konkurenco

Kranjčani se vračajo v kontinentalno konkurenco
11.12.2021 AVTOR: DZ, foto: Luka Vovk

Iz KK Kranj so potrdili povsem spremenjeno člansko ekipo, obenem so sporočili, da so za sezono 2022 pridobili kontinentalno licenco.

Pri KK Kranj so bili pred sezono vsekakor primorani narediti nekaj sprememb. Zapustila sta jih Jaka Primožič in Nik Čemažar. A vendar se podajajo v novo sezono z zanimivo ekipo mladih fantov. Ekipa je vsekakor krepko premešana.

V primerjavi z letošnjo sezono bodo v naslednji ostali Jaka Vovk, Luka Ziherl, Bine Lotrič in Leon Šarc. Vrača se Matej Drinovec, iz mladinske kategorije prideta Maks Cvjetičanin in Andrej Černe. V ekipo pa prihajajo še Luka Jablanovec, Vid Jeromel, Luka Turkulov in nekdanji smučar Enej Mertelj.

V trenerski vlogi se bo preizkusil Uroš Repše, ki je v uradni izjavi za javnost dejal: "Izjemno se zahvaljujem Matjažu Zevniku za zaupanje pri treniranju članske ekipe, ki jo bova letos vodila še s skupnimi močmi. Moj cilj je predvsem, da bo ime Kranj v kolesarstvu pomenilo to, kar je pomenilo včasih. Poudarek bo na razvoju mladih, zagotavljanju najboljših možnosti za razvoj v vrhunske kolesarje in jih predvsem poučiti o načinu življenja pravega športnika. Vsakega kolesarja obravnavam na individualni ravni, tega pa v Sloveniji ne počne veliko ekip."

Direktor kluba ostaja Matjaž Zevnik. Po letu 2013 se klub vrača v kontinentalno konkurenco, tako da bomo v Sloveniji spet imeli tri ekipe s kontinentalno licenco. "Zame je to velik napredek. Za prehod na kontinentalno raven smo se odločili zaradi več faktorjev. Lažje je dobiti dirke, velik plus pa je tudi to, da bomo lahko po toliko letih spet samostojno dirkali na največji slovenski dirki – dirki Po Sloveniji in s tem dostojno predstavili naše sponzorje," je med drugim dejal Zevnik:

"Prav tako upamo, da bo lažje priti do novih sponzorjev, saj smo kot kontinentalna ekipa zanje bolj zanimivi. Postavili smo petleten plan, v katerem računamo, da bo ekipa dozorela in zmagovala tudi na največjih dirkah. V teh letih se bo ekipi pridružilo tudi kar nekaj obetavnih mladincev, vodenje kluba pa bom počasi prepustil mlajšim generacijam."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ