Kranjčani uspešni, Glivar blizu v Belgiji, Finkšt v Turčiji

Kranjčani uspešni, Glivar blizu v Belgiji, Finkšt v Turčiji
21.04.2024 AVTOR: DZ

Štajnar 3.
Končala se je štiridnevna dirka Beograd-Banjaluka. Zadnja etapa je kolesarje popeljala od Doboja do Banjaluke. Dolga je bila 126 kilometrov. Sprint glavnine je dobil Radoslav Fratczak pred Filippom Fortinom. Davide Toneatti je bil tretji. V skupnem seštevku se je zmage veselil Piotr Pekala.

Boj za drugo mesto je po zaslugi odbitnih sekund v zadnji etapi dobil Toneatti. Na tretjem mestu pa je dirko končal Mihael Štajnar. Član Save Kranj je zaostal za 31 sekund. Odličen je bil tudi Jaka Marolt, za katerega je to prva sezona med elito. Dirko je kot najboljši med mladimi končal na sedmem mestu. Štajnar je bil drugi na gorskih ciljih, Sava Kranj pa druga med ekipami.

Glivar 7.
Mlajši člani so bili aktivni na prestižni enodnevni dirki Gent-Wevelgem, ki se je začela in končala v kraju Ieper. V 183 kilometrih so morali kolesarji premagati 1300 metrov nadmorske višine.

Predvsem pa gre tu tudi za nekatere tlakovane odseke, ki jih gledamo tudi na dirki članov. Dvakrat so morali tudi na Kemmelberg. Dirko je po dobrih štirih urah dirkanja dobil Huub Artz. Z zaostankom 1:14 se je v boj za drugo mesto podala skupina dobrih 40 kolesarjev. V tej skupini je bil tudi Gal Glivar, ki je zasedel sedmo mesto. Anže Ravbar je odstopil.

Finkšt 11.
Z etapo v Antalyji se je začela dirka po Turčiji, ki spada v 2.Pro kategorijo. Na njej nastopajo kolesarji iz štirih World Tour ekip. Na dirki pa je tudi Adria Mobil. Na družabnih omrežjih je največ pozornosti požel Aljaž Turk, ki je kar med vožnjo verigo postavil na svoje mesto.

Po 135 kilometrih dirkanja pa je zmagovalca odločal sprint glavnine. Fabio Jakobsen je prišel do prve zmage v tej sezoni, potem ko je prestopil v moštvo Team DSM Firmenich PostNL. Sasha Weemaes je bil drugi, Simon Dehairs pa tretji. Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt na 11. mestu. Po zdravstvenih težavah se je na dirke vrnil tudi Mark Cavendish, ki je bil 15.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ