Kranjčani z najboljšimi na Motovunu

Kranjčani z najboljšimi na Motovunu
13.03.2021 AVTOR: DZ, vir: KK Kranj

Na dirki Istrska Pomlad so se v kraljevski etapi izmed slovenskih kolesarjev najbolj izkazali člani KK Kranj: Primožič, Čemažar in Jaka Primožič in Nik Čemažar.

Na Istrski pomladi so kolesarji premagali drugo etapo. Že po tradiciji je ta najtežja. Tudi tokrat je bilo tako. Dolga je bila 165 kilometrov. Vižinada je gostila start, cilj pa je bil na Motovunu. Vmes so bili še trij gorski cilji: Lim, Tinjan in s petimi kilometri ter s 6,6-odstotnim naklonom najtežji Oprtalj.

Ta vzpon so kolesarji premagali po 124 kilometrih. Sledil je spust, sprint v Bujah, potem pa nadaljevanje do vznožja Motovuna. Ciljni klanec je dolg 3,7 km, povprečni naklon pa je 6,7-odstoten. Prav tu smo videli odločilno akcijo. Do večjih razlik po pričakovanju ni prišlo, na vrhu pa se je zmage veselil Italijan Filippo Zana iz moštva Badiani CSF Faizane. Savva Novikov je bil drugi, tretji pa Finn Fischer-Black. Oba sta zaostala za sekundo.

Zelo dobro se je odezal Jaka Primožič, ki je zasedel osmo mesto. Zaostal je za devet sekund. Omenimo še Davideja Rebellin na desetem mestu. Kot drugi najboljši Slovenec je 14. mesto zasedel Nik Čemažar. Oba sta člana KK Kranj. Tako kot tudi 18. Marin Lavrič. Ostalih ni bilo v ospredju. Do konca dirke je še nedeljska etapa, ki je bolj pisana na kožo sprinterjem. Dirka se bo končala v Umagu. Lani te dirke niso izpeljali, predlani pa jo je dobil Felix Gall.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ