Kranjski kolesarski vikend za državne naslove

Kranjski kolesarski vikend za državne naslove
02.08.2018 AVTOR: DZ, foto: Žiga Zupan

Državni prvak v kriteriju je postal Luka Čotar, član KK Kranj, ki sicer dirka med mlajšimi člani. Nedeljsko dirko za VN Kranja pa je dobil Avstrijec Daniel Auer.

Sobotni kriterij za državne naslove
V Kranju so preteklo soboto najprej izpeljali kriterij, ki je štel tudi za državno prvenstvo. Dirko je dobil Benjamin Hill, sicer član moštva Ljubljana Gusto Xaurum. Če pa upoštevamo zgolj Slovence, ki so se borili za majico državnega prvaka in združimo člane in mlajše člane skupaj, potem je državni prvak postal Luka Čotar, ki je zbral 15 točk. Dve točki manj je zbral njegov klubski kolega pri KK Kranj Matej Drinovec. Tretji je na državnem prvenstvu je bil Marko Pavlič (MebloJogi Pro Concrete). Sledili so Finkšt, Lavrič, Roškar, Čibej, Grošelj, Primožič in Lakota.

V ženski konkurenci je zmagala Rebecca Wiasak pred Katjo Jeretino (Servetto Stradalli) in Urško Žigart (BTC City Ljubljana). Državna prvakinja je tako postala Jeretina pred Žigartovo, tretja pa je bila Tanja Elsner. Starejši mladinci. Zmagal je član KK Kranj David Čadež. Drugi je bil Žan Rataj, tretji pa Aljaž Omrzel (oba Adria Mobil). Pri starejših mladinkah je Tajda Mohorič (KK Kranj) premagala Irino Pijvačo (BK Rijeka). Pri mlajših mladincih je zmagal Jaka Špoljar (Adria Mobil). Drugi je bil Matic Maček (KK Kranj), tretji pa Aljaž Colnar (Adria Mobil).

Pri dečkih A je bil najboljši Luka Muha, drugi Natan Gregorčič (oba Rog As), tretji pa Žan Križnar (KK Kranj). Med mlajšimi mladinkami je prvakinja postala Ana Ahačič (KK Kranj), Druga je bila Klara Čemažar (BTC City Ljubljana), tretja pa Tjaša Sušnik (KK Kranj). Pri deklicah A je zmagala Nuša Moroz (KD Sloga), Neja Kalan je bila druga (KK Kranj), tretja pa Lea Horvat (BTC City Ljubljana). Pri dečkih B je zmaga Jan Lešnik, drugi je bil Marcel Skok, tretji pa Enej Čuk. Pri deklicah B je zmagala Tina Smrdel. Lucija Hočevar je bila druga, Dora Biruš pa tretja. Pri deklicah C je Hana Jeromel premagala Hano Gnezda in Ivano Roso Novak. In še dečki C. Najboljši je bil Erazem Valjavec. Drugi Matic Pšeničnik, tretji Sven Aleksander Mernik.

VN Kranja
V nedeljo so organizatorji izpeljali še dirko za VN Kranja. Dolga je bila 157 kilometrov, kolesarji pa so jo naredili nadvse zahtevno, saj je povprečna hitrost na koncu znašala kar 45,4 km/h. Po skoraj treh urah in pol dirkanja je dirko dobil Avstrijec Daniel Auer, ki je premagal Italijana Alessandra Pessota in Argentinca Pereza Tivanija. Najboljši Slovenec je bil Jaka Primožič (KK Kranj), ki je zasedel 15. mesto. Jenko je bil 21., Veber 23., Obal 24., Pajek 27., Lavrič 28.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ