Kranjski vikend za uradno slovo Jana Polanca

Kranjski vikend za uradno slovo Jana Polanca
20.07.2023 AVTOR: DZ, vir: KK Kranj

Kolesarstvo bo ta konec tedna v prvem planu v Kranju, kjer bo na sporedu tudi dirka za Veliko nagrado Kranja. To bodo prenašali na Sportklub TV.

Dirka za VN Kranja je na sporedu v nedeljo, namenjena pa je članom. Konec tedna pa je že po tradiciji v Kranju namenjene vsem starostnim skupinam. Prireditve se bodo začele že v soboto, 22. julja. Ob 14.30 se bodo začele kolesarske dirke.

Najprej bodo nastopili dečki in deklice. Sledile bodo kriterijske dirke za starejše dečke in deklice, mladinske kategorije in članice. Ob 18.30 uri se bodo na traso podali otroci, ki še ne trenirajo kolesarstva. Sledila pa bo dirka za prijatelje kluba in kolesarske delavce sodelujočih ekip. Največja sobotna atrakcija in vrhunec celodnevnih tekmovanj bo tako kot zadnjih nekaj let edinstven nočni kriterij za člansko kategorijo s startom ob 21. uri.

Poseben čar dirke je, da poteka v soju žarometov. Pred nočnim kriterijem bo kariero vrhunskega profesionalnega kolesarja uradno sklenil Jan Polanc, ki bo v simboličnem dresu vseh klubov, za katere je dirkal, peljal svoj »zadnji krog«. Pred in po nočnem kriteriju pa bo zbrane s koncertom zabaval Mitja Šinkovec. V nedeljo pa bo na sporedu že 55. Velika nagrada Kranja. Gre za najstarejšo mednarodno dirko v Sloveniji. Start bo ob 13. uri. Letos bo na startu 161 kolesarjev iz 24 ekip.

Trasa je po nekaj letih delno spremenjena in bo zato še bolj selektivna, dirka pa se bo najverjetneje odločila na znamenitem Jelenovem klancu. Na startu bo tudi letos ameriška profesionalna ekipa Team Novo Nordisk, ki je v svetu poznana po tem, da imajo vsi člani ekipe sladkorno bolezen tipa 1. Zmago bo s številko 1 tako branil diabetik Andrea Peron. Tako nočni kriterij kot nedeljsko dirko si bo mogoče ogledati tdui v prenosu na Sportklub TV.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ