Kranjski vikend: Rezultati mlajših kategorij in mladinska etapna dirka

Kranjski vikend: Rezultati mlajših kategorij in mladinska etapna dirka
02.08.2015 AVTOR: D. Z.
V zadnjih treh dneh so bili v Kranju v središču pozornosti tudi mladinci, ki so odpeljali tridnevno etapno dirko. Zmagal je Tadej Pogačar.

Organizatorji so dirko poimenovali kar dirka za VN Mateja Mohoriča, torej po dvakratnemu svetovnemu prvaka v mlajših kategorijah in zdaj članu Cannondale Garmina. V petek je bil najprej na sporedu prolog. Dobil ga je član domače Save Matic Katrašnik, ki je po minuti in dveh sekundah dirkanja zgolj za dobre pol sekunde ugnal Simoneja Bevilacqo. Tretji je bil član Adrie Mobila Benjamin Muhič. Sledila je 82,5 km dolga prva etapa. Kolesarji so jo premagali s povprečno hitrostjo 42,157 km/h. Po skoraj dveh urah dirkanja se je zmage po samostojnem pobegu v samem zaključku veselil Tadej Pogačar. Uspeh kolesarjev Radenske AS je z drugim mestom dopolnil Žiga Jerman. Ta je dobil boj četverice zasledovalcev, ki je zaostala za 13 sekund. Tretji je bil član Tropovcev Žiga Horvat.

Druga in obenem zadnja etapa je bila dolga 66 km. Za zmago se je v zaključku udarila skupina dobrih 30 kolesarjev. Po dobri uri in pol dirkanja pa se je zmage veselil Tilen Finkšt iz Radenske As. Žiga Horvat je bil drugi (KK Tropovci). Tretji je bil Italijan Christian Favaro. Kolesarji Radenske As so se v skupnem seštevku veselili dvojne zmage. Tadej Pogačar si je z zmago v drugi etapi privozil tudi končni uspeh. Devet sekund za njim je bil Matej Merčun. Tretji pa je bil član Tropovcev Žiga Horvat, ki je zaostal za deset sekund. V prejšnjem članku smo že omenili nastope članov na nedeljski preizkušnji.

Na krožni dirki so se pomerili tudi predstavniki mlajših kategorij in dekleta. Med članicami in mlajšimi članicami je bila najboljša Tina Perša (Calcit Bike Team), ki je 29,7 km dolgo preizkušnjo premagala v dobrih 45 minutah. Z istim časom je na cilj prišla Antonela Ferenčić (Meridiana Kamen). Tretja je bila z dobro minuto zaostanka Alenka Novak. Med starejšimi mladinkami je zmagala Katja Jeretina pred Hajdi Zajc in Evo Weisseisen. Med mlajšimi mladinkami so bile najboljše Hrvatice. Zmagala je Mateja Posavec (BK Sveta Nedelja). Druga je bila Josipa Šintić, tretja pa Nina Dokoza (BK Zadar). Med deklicami C je zmagala Klara Čemažar (BTC City Ljubljana) pred Evo Prevc (Sava Kranj) in Nušo Morož (Sloga 1902 Idrija). Pri deklicah B je zmagala Ana Ahačič pred Tjašo Sušnik (obe Sava Kranj). Deklice A. Najboljša je bila Tea Šintić (BK Zadar), druga je bila Irina Puvača (BK Rijeka Sprint).

Med mlajšimi mladinci je z 29,7 km dolgo preizkušnjo najhitreje opravil Jan Ostervuh (Radenska As). Drugi je bila Žan Rataj (Adria Mobil), tretji pa Anže Skok (Sloga 1902 Idrija). Med dečki A je zmagal Jan Bevc (Adria Mobil). Marko Jeretina (Radenska As) je bil drugi, tretji pa Carlo Jurišević (BK Rijeka Sprint). Oba sta za zmagovalcem zaostala za dve sekundi. Pri dečkih B je bil najboljši Gaber Vandur (Tanin Sevnica). Drugi je bil Aljaž Colnar (Adria Mobil), tretji pa Fran Miholjević (Rijeka Sprint). In še dečki C. David Gregorič je premagal Jako Špoljarja (oba Adria Mobil). Tretji je bil Luka Jablanovec (Tropovci). Potem je tu še sobotni nočni kriterij. Poleg članov so ga imeli tudi mlajši mladinci. Zmagal je David Kosovel pred Petrom Šrancem (oba KK Grega Bole Bled). Tretji je bil Luka Eržen iz domače Save. Med ženskami je bila najboljša Tina Perše (Calcit Bike Team). Drugo mesto je pripadlo Alenki Novak (BTC City Ljubljana). Tretja je bila Antonela Ferenčić (Meridiana Kamen). Med starejšimi mladinkami so prva tri mesta zasedle članice BTC City Ljubljana. Po vrstnem redu so to bile Katja Jeretina, Hajdi Zajc in Eva Weisseisen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ