Kranjski vikend: V znamenju Adrie Mobila in Marka Kumpa

Kranjski vikend: V znamenju Adrie Mobila in Marka Kumpa
04.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Žiga Zupan

Nedeljsko dirko za VN Kranja je dobil Marko Kump. V soboto je državni prvak v kriteriju med elito postal Gašper Katrašnik. Oba člana Adrie Mobila.

Marko Kump izjemno čez Jelenov klanec
Pester kolesarski vikend v Kranju je za kolesarji. Najprej pa tista najprestižnejša nedeljska dirka. Govorimo o že 51 izvedbi dirke za Veliko nagrado Kranja, poznano tudi pod imenom Memorial Filipa Majcna. Gre za enodnevno dirko druge kategorije, ki vsako leto na start pritegne tudi nekatere tuje ekipe iz Italije, Avstrije in ostalih okoliških držav.

Tokrat je bilo na startu 111 kolesarjev, med katerimi so bili predstavniki vseh slovenskih ekip. Krožna dirka je bila dolga 157 km. Ritem pa je bil v sicer hudi vročini izjemen. Povprečna hitrost je znašala skoraj 45 km/h. Odločitev o zmagovalcu je padla na znamenitem Jelenovem klancu tik pred prihodom na cilj. Ob zadnjem prečkanju je z dolgim sprintom največ moči pokazal Marko Kump. Kolesar Adrie Mobila je bil v tem zaključku nadvse prepričljiv in je z lepo prednostjo ugnal tri Italijane.

Drugi je bil Paolo Toto, tretji Marco Cecchini, četrti pa Enrico Salvador. Sledili so trije Slovenci. Jaka Primožič (KK Kranj), Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic), Andi Bajc (Felbermayr Simplon Wels). Osmi je bil Hrvat Viktor Potočki, ki vozi za Ljubjano Gusto Santic. Deveto mesto je zasedel Luka Čotar (KK Kranj). V času zmagovalca je ciljno črto prečkalo 18 kolesarjev. Sledila je skupina s sedmimi sekundami zaostanka. V tej skupini pa na 22. mestu Jani Brajkovič. 24. je bil Žiga Ručigaj, 27. Uroš Repše, 31. Robert Jenko, 32. Tilen Finkšt, 34. Simon Čibej in 36. Matej Drinovec. 

DP v kriteriju Katrašniku
Dan prej so se kolesarji pomerili tudi za naslove državnih prvakov v kriteriju. Člani so morali po kranjskih ulicah prevoziti 50 krogov, dolgih osemsto metrov. Po 40 kilometrih dirkanja je naslov državnega prvaka osvojil Gašper Katrašnik, sicer član moštva Adria Mobil.

Drugi je bil Dušan Rajović (Adria Mobil), tretji pa Žiga Jerman (Groupama FDJ), ki je osvojil naslov prvaka med mlajšimi člani. V tej konkurenci je bil drugi Simon Čibej (MebloJogi Pro Concrete), tretji pa Tilen Finkšt (Ljubljana Gusto Santic). Med članicami in mlajšimi članicami je bila najboljša Slovenka Tajda Mohorič, medtem ko je bila v absolutni ženski konkurenci najboljša Avstralka Rebecca Wiasak.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ