Kraške kitare štirinajstič na Blegošu

Kraške kitare štirinajstič na Blegošu
21.09.2012 AVTOR: Urednik Bicikla
V nedeljo 23. septembra Blegoš prav gotovo ne bo sameval. Pridrtužite se kolesarjem in kolesarkam na 14. tradicionalnem vzponu.

Tudi letos se bodo tekmovalc potegovali za VELIKO NAGRADO KRAS SEŽANA – zmagovalci in zmagovalke vseh kategorij bodo nagrajeni s »kraškimi kitarami « - pršutom. Hkrati pa bo potekalo tudi prvenstvo občine Gorenja vas – Poljane.

Blegoš bo letos ponovno tudi zadnja postaja Pokala Polanskih puklov. Serija vzponov poteka po Škofjeloškem hribovju in poleg finalnega Blegoša združuje še Stari vrh, Pasjo ravan in Javorč.

Trinajst kilometrska preizkušnja se bo začela v Hotavljah in vas skozi Sušo ter Črni kal, kjer se prične pravi klanec, popeljala do cilja pri koči na Blegošu. Prvih pet kilometrov je asfaltiranih, nato pa vas čaka makadamska cesta. Na 13 kilometrski progi se je potrebno povzpeti približno 980 metrov. Da pa bo nekoliko lažje, vas bodo ob poti proti vrhu spodbujali pohodnik, na vrhu pa pojedina ob prelepem jesenskem razgledu po okoliških hribovjih in dolinah. Za dobro voljo na vrhu bo poskrbljeno, hrane ne bo zmanjkalo in vsi udeleženci bodo sodelovali v nagradnem žrebanju. Glavna na grada pa bo kar kolo, s katerim se bo lahko srečnež spustil v dolino.
Poleg absolutnega rekorda Roberta Vrečerja (39:26, 2009), bo letos najbrž v nevarnosti predvsem ženski časovni mejnik. Na vzpon se boste lahko tudi letos podali z letošnjo najboljšo kolesarko in 10. uvrščeno olimpijko – gorsko kolesarsko Tanjo Žakelj.
Vabljeni vsi, ki bi radi preverili »kako pridni « ste bili letos in bi se radi pomerili z najboljšimi kolesarji.

Vidimo se na štartu v nedeljo 23.9.2012 ob 10:00 v Hotavljah!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ