Kratke s Toura: Contadorjev ne Vuelti, Cavendish "užaljen samo dvakrat", Schlecka spet skupaj ...

Kratke s Toura: Contadorjev ne Vuelti, Cavendish "užaljen samo dvakrat", Schlecka spet skupaj ...
21.07.2013 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish "preživel" nizozemski odsek, Frank in Andy Schleck še naprej skupaj, Alberto Contador odpovedal Vuelto, Michael Albasini podaljšal z Orico ...

Brata Schleck spet skupaj
Starejši izmed bratov Schleck Frank je odslužil enoletno prepoved nastopanja zaradi pozitivnega vzorca na lanski dirki po Franciji. Potem so iz moštva RadioShack Leopard sporočili, da Franku ne bodo podaljšali pogodbe in da je prost kolesar. Zdaj pa so si premislili. Tako bosta tudi v naslednji sezoni brata Frank in Andy Schleck kolesarila v istem moštvu, katerega glavni sponzor bo Trek. Frank Schleck se tako lahko vrne v kolesarsko karavano. Uradno je tudi, da bo v tem moštvu kariero nadaljeval Andy Schleck.

Alberto Contador odpovedal nastop na Vuelti
Alberto Contador je letos vse stavil na dirko po Franciji, a na koncu se mu ni izšlo. Ne samo, da ni zmagal. V zadnji gorski etapi je v skupnem seštevku celo izgubil mesto med prvimi tremi. Španec pa se očitno ne namerava oddolžiti na zanj domači Vuelti. "Na Vuelti me letos ne bo," je na startu 20. etape dirke po Franciji potrdil Contador in dodal, da si najprej želi odpočiti, potem pa se že pripraviti na naslednji Tour de France. Contador je lansko Vuelto še drugič v karieri dobil in bi tako letos branil zmago. Takrat je za minuto in 16 sekund ugnal Alejandra Valverdeja in za dobro minuto in pol Joaquima Rodrigueza.

Mark Cavendish proti nizozemskim navijačem
Na vzponu na Alpe d'Huez smo lahko videli različne skupine navijačev in eno izmed teh so sestavljali tudi Nizozemci. Govori se kar o nizozemskem ovinku. In skozi ta odsek je moral tudi Mark Cavendish. Spomnimo. V sprintu 10. etape dirke po Franciji je Britanec podrl nizozemskega kolesarja Toma Veelersa. Kaznovan sicer ni bil, a pri Nizozemcih vsekakor ni priljubljen. To je izkusil tudi na Alpe d'Huezu. Njegov odziv je na twitterju povzel nizozemski državni prvak Johnny Hoogerland, ki je zapisal: "Zjutraj sem Marka Cavendisha vprašal, kako je bilo v nizozemskem odseku. Njegov odgovor. Ni bilo slabo. Samo dvakrat so mi rekli, da sem rit."

Christophe Riblon najbolj borben kolesar
V Parizu bodo razglasili tudi najbolj borbenega kolesarja na dirki po Franciji. Tega razkrijejo že dan pred prihodom na cilj in to bo letos postal Christophe Riblon. 32-letni kolesar moštva Ag2r La Mondiale je dobil kraljevsko etapo na Alpe d'Huez in je na letošnjem Touru rešil francosko čast, saj je to bila za domačine tudi edina etapna zmaga. "To je neverjetno. Leta 2009 me niso izbrali, tokrat pa sem si zares zaslužil. V najtežjih etapah sem bil prisoten v vseh pobegih. Tudi v etapah do Ax 3 Domainesa in Mont Ventouxa. Tudi danes sem bil v ospredju," je po 20. etapi zadovoljno priznal Riblon. "To zares nekaj pomeni. To je pomembna nagrada. O tem,da bom sam poziral na odru na Elizejskih poljanah, sem vedno sanjal," je še zaključil Riblon, ki bo nasledil Chrisa Ankerja Sorensena.

Michael Albasini podaljšal z Orico GreenEdge
Švicar Michal Albasini je podaljšal pogodbo z moštvom Orica GreenEdge. Zanje bo vozil vsaj do konca sezone 2015. Sicer pa se je Albasini na letošnji dirki po Franciji izkazal v 14. etapi do Lyona, ko je zaostal zgolj za Matteom Trentinom. "Vem, da bi lahko prestopil tudi v kakšno izmed drugih ekip, vendar, ko je prišel čas za podpis pogodbe, sem spoznal, da te ekipe nočem zapustiti. Kot se lahko vidi v naših spotih, se vsi dobro razumemo. Lepo je delati tam, kjer se tudi zabavaš," je dejal Albasini.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ