Kratke s Toura: Quintana tri minute počasnejši od Pantanija, Oricin nov spot, s pivom v roki, Saganov šov ...

Kratke s Toura: Quintana tri minute počasnejši od Pantanija, Oricin nov spot, s pivom v roki, Saganov šov ...
20.07.2013 AVTOR: D. Z.
Kako hitro so kolesarji premagali Alpe d'Huez? Kaj je naredil Peter Sagan? Kaj je stavilo Pinota? Kakšen spot so tokrat pripravili pri Orici GreenEdgu? Več v kratkih novicah!

Thibaut Pinot z mononukleozo?
Thibaut Pinot je pred dirko po Franciji veljal za enega izmed resnejših kandidatov za najvišja mesta. Vendar je kolesar moštva FDJ povsem pogorel. Kasneje je priznal, da se zelo boji hitrih spustov. Potem, ko si je nabral velik zaostanek je pred začetkom zadnjega tedna dirkanja tudi odstopil. Ni se namreč pojavil na startu torkove etape v Gapu, saj je zbolel. Med drugim je imel hudo vneto grlo. Očitno pa je slaba forma lahko tudi posledica bolezni. "Antibiotiki niso imeli pravega učinka, zato obstaja velika možnost, da imam mononukleozo. Če je to res, potem je moje sezone konec. Če ni, potem se lahko vrnem na Vuelti. Za zdaj še ne vem," je po odstopu za časopis L'Equipe povedal Pinot.

Adam Hansen užival na Alpe d'Huez
"Kdo je rekel, da se tokrat nisem zabaval." To je na twitter zapisal Adam Hansen. Kolesar moštva Lotto Belisol je na vzponu na Alpe d'Huez doživel neverjeten sprejem. Eden izmed ovinkov je bil pravi nizozemski ovinek, kjer so se več dni zabavali Nizozemci. In očitno so znali poskrbeti tudi za nekatere kolesarje. Poleg tistih, ki so vozili za Argos Shimano - na fotgorafijah smo videli Johna Degenkolba s pivom v roki - so poskrbeli tudi za Avstralca Hansena. Ob sporočilu je na twitterju prilepil fotografijo, na kateri se vidi, kako proti vrhu vzpona kolesari s pivom v roki. Kasneje je Hansen še dodal: "Upam, da športni direktorji tega ne bodo videli."

Quintana tri minute za Pantanijem
Rekordno hitro vožnjo na Alpe d'Huez je v sredini 90. let uprizoril Marco Pantani. Po nekaterih podatkih, naj bi Italijan vzpon premagal v 36 minutah in 50 sekundah. Če ta čas drži, potem je Pantani še vedno najhitrejši. Tudi letos se mu seveda niso mogli približati. Tokrat je zaključni vzpon najhitreje premagal Nairo Quintana, ki je Alpe d'Huez prevozil v 39 minutah in 49 sekundah. Samo tri sekunde počasnejši je bil Joaquim Rodriguez. Kolumbijec in Španec sta tudi edina kolesarja, ki sta se spustila pod mejo 40 minut. Richie Porte in Christopher Froome sta vzpon prevozila v 40 minutah in 55 sekundah, Alejandro Valverde pa je bil še štiri sekunde počasnejši. 41:52 je bil čas Alberta Contadorja. Zmagovalec etape Christophe Riblon je zabeležil 13 čas. Vzpon je premagal v 43 minutah in sekundi.

Zveza profesionalnih kolesarjev v bran Christopherju Froomu
Mediji so v teh dneh Christopherja Frooma vseskozi spraševali o dopingu in namigovali, da kolesar ne more biti tako dober brez prepovedanih sredstev. Zdaj pa se je na Froomovo stran postavila tudi Zveza profesionalnih kolesarjev, ki jo vodi Gianni Bugno. "Ni prav, da se nekoga obtožuje brez kakršnihkoli dokazov. Zahtevamo, da se Chrisa in ostale kolesarje bolj spoštuje. Dnevno smo priča napadom na kolesarje in tega se ne sme pustiti," je dejal nekdanji kolesar, tudi dvakratni svetovni prvak. "Kljub temu, da se kolesarstvo bori proti dopingu in so kolesarji najstrožje nadzorovani so prevečkrat prikazani kot goljufi. CPA zato prosi, da se kolesarjem nameni več pozornosti in da se kolesarje spoštuje. Tudi rumeno majico Chrisa Frooma."

OGEROCKS Alpe d'Huez
OGEROCKS Alpe d'Huez. Tako se imenuje nov video-spot, ki so ga na youtubu objavili pri ekipi Orica GreenEdge. Avstralci so spet zablesteli. Tokrat so glavni igralci v spotu kar navijači, ki so kolesarje v množicah spremljali na vzponu na Alpe d'Huez. Vsekakor spot, vreden ogleda.

Peter Sagan po zadnjem kolesu tudi na Alpe d'Huez!
Potem, ko je Peter Sagan ob vznožju vzpona na Mont Ventoux, tik preden ga je skupina z najboljšimi ujela uprizoril eno izmed njegovih znamenitih voženj po zadnjem kolesu, se je za podobno potezo odločil tudi v četrtkovi etapi. Ta se je končala na vrhu vzpona na Alpe d'Huez. In Slovak, sicer član moštva Cannondale in nosilec zelene majice, je spet navdušil gledalce. Tudi tokrat se je zapeljal po zadnjem kolesu, obenem pa celo izpustil krmilo. Ni kaj, Sagan je zares zanimiva popestritev v kolesarski karavani. Posnetek si lahko ogledate v nadaljevanju.


Orica GreenEdge in gledalci na Alpe d'Huez


Peter Sagan na Alpe d'Huez
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ