Kratke s Toura: Sidijevi šampioni, zapestnice za reševanje življenj, stave, dež v Alpah ...

Kratke s Toura: Sidijevi šampioni, zapestnice za reševanje življenj, stave, dež v Alpah ...
17.07.2013 AVTOR: D. Z.
Dirka po Franciji. V Alpah se obetajo nalivi, napovedni za svetovno prvenstvo, nenavadna stava o Christopherju Froomu, Ag2r podaljšal sponzortvo, zapestnice, ki rešujejo življenja

Mlajši brat Naira Quintane v Movistar
L'Equipe se je razpisal o tem, da naj bi v Movistar pred sezono 2014 prišel mlajši brat trenutno zelo dobrega Naira Quintane. Govorimo o Dayerju Quintani, ki je 10. avgusta praznoval šele 21. rojstni dan. Ta naj bi pred sezono 2014 prestopil v Movistar. Torej v ekipo, kjer vozi tudi njegov starejši, 23-letni brat, ki te dni blesti na dirki po Franciji.

Sidi ponosen na svoje šampione
Proizvajalec čevljev Sidi je lahko s trenutnim razpletom na dirki po Franciji nadvse zadovoljen. V njihovih čevljih zmaguje Cristopher Froome. Na vrhu Mont Ventouxa pa je drugo mesto zasedel Nairo Quintana, ravno tako Sidijev uporabnik. Njihove čevlje uporablja tudi Joaquim Rodriguez, ki je bil četrti. "Preostali zvezdi prejšnjega tedna sta tudi Tony Martin in Matteo Trentin," so nas v izjavi za javnost opomnili pri Sidiju. "Poleg tega je Sidi Sport ponosen na to, da prav vse štiri majice nosijo kolesarji, ki uporabljajo naše čevlje. Rumeno in pikčasto majico nosi Christopher Froome, zeleno Peter Sagan, ki je član Cannondala. Celotna ekipa uporablja naše čevlje. Belo majico pa ima Nairo Quintana," so še dodali iz Sidija. Sicer pa, če smo že pri proizvajalcih, ki so lahko zadovoljni z izkupičkov prvih 14 dni dirke po Franciji, potem ne moremo mimo Pinarellovih koles. Vozijo jih namreč tako kolesarji Skya kot Movistarja. Torej tako Quintana kot Froome. Drugi v skupnem seštevku Bauke Mollema uporablja Gianta, tretji Alberto Contador pa Specializeda.

Zapestnice, ki bodo reševale življenja!
Predsednik Združenja profesionalnih kolesarjev Gianni Bugno je na novinarski konferenco ob dnevu počitka na dirki po Franciji predstavil posebne zapestnice. Vsem kolesarjem na Touru je podaril zapestnice, ki delujejo kot posebni USB ključki. Na teh zapestnicah so shranjeni podatki o posameznem kolesarju. Vsak kolesar bo na svoji zapestnici imel zdravniške podatke, tako bodo lahko zdravniki, če se kolesarju zgodi kaj hujšega, vedeli, na kaj morajo biti pozorni, če je kolesar na kakšna zdravila alergičen, bolan … Zapestnica je vodoodporna. »To je še dodaten ukrep za varnost kolesarjev. Seveda upamo, da jim ga zares nikoli ne bo treba uporabiti, « je dejal Bugno.

Kaj vse si ljudje izmislijo? Neverjetna stava!
Stavnica Bet1128.com je po izjemni predstavi Chisopherja Frooma na Mont Ventouxu odprla prav posebno stavo. Po tem uspehu so se v medijih pojavila številna ugibanja in namigovanja, da je Froome konkurenco lahko tako potolkel samo s pomočjo nedovoljenih sredstev. In na stavnicah so to hitro izkoristili. Tam lahko stavite, da bo Froome do konca dirke po Franciji, torej do 21. julija, padel na dopinški kontroli. Kvota, če stavite, da ne bo pozitiven, je 1.10, če stavite, da bo pozitiven, pa 5.50.

Ag2r La Mondiale podaljšal sponzorstvo
Podjetje Ag2r La Mondiale je sporočilo za kolesarstvo vsekakor zelo veselo novico. Po 16 letih investiranja v kolesarstvo so se vodilni pri podjetju odločili, da bodo z ekipo podaljšali pogodbo še za naslednja tri leta in pol. »Lahko smo srečni, da nas podpira tako zvest partner in nam s tem omogoča, da lahko tekmujemo na najvišji ravni. To kolesarjem daje varnost in mirnost, da lahko potem po najboljših močeh branijo barve te ekipe, « je zadovoljno povedal menedžer francoske ekipe Vincent Lavenu. Potem, ko je sodelovanje podaljšalo tudi podjetje Europcar, je to vsekakor vesela novica za francosko kolesarstvo, saj se je v težavah znašla Prokontinentalna ekipa Sojasun.

Najmlajši zapustil Tour
Najmlajši kolesar na letošnji dirki po Franciji je bil Danny van Poppel, ki ima šele 19 let. Pri ekipi Vacansoleil DCM so se odločili, da je za kolesarja dvotedenski napor dovolj in da ga predčasno pošljejo domov. »Zame sta to bila izjemna dva tedna, vendar je prav, da grem. Nisem pričakoval, da bo tukaj medijska pozornost tako velika. Bili so dnevi, ko sem moral hiteti na start, ker sem prej moral opraviti toliko intervjujev, « je priznal Van Poppel, ki je tudi najmlajši kolesar v Pro Touru. Pisal je tudi zgodovino, saj je najmlajši kolesar po drugi svetovni vojni, ki je nastopal na Touru. Van Poppel je v prvi etapi celo zasedel tretje mesto. »To je nekaj, kar ne bom nikoli pozabil. Čutim, da sem vsemu svetu pokazal, da sem na Touru povsem upravičeno, « je še dodal Van Poppel.

Dež v etapi čez Alpe d'Huez!
Vremenoslovci, oziroma podjetje, ki so ga najeli pri ekipi Belkin in ki se ukvarja z napovedovanjem vremena, je sporočilo, da lahko v naslednjih dneh naslednjih dneh, ko bodo na dirki po Franciji na sporedu najtežje etape, pričakujemo slabo vreme in dež. »Možni so hudi nalivi. V torek bi lahko deževalo v zaključku etape, v sredo pa tudi pričakujemo dež, še posebej v zaključku kronometra, « so sporočili. A najslabše vreme je napovedano za četrtek. Takrat se bodo kolesarji morali kar dvakrat povzpeti na Alpe d'Huez. Vmes bo seveda tudi nevaren spust. »Obstajajo velike možnosti, da bodo kolesarji celotno etapo odpeljali v dežju, « je še dejal Michiel Severin in dodal: »Besede nevihta sicer nočem uporabiti, vendar pa bi lahko bili priča hudim lokalnim nalivom. «

Napovednik in vabilo na svetovno prvenstvo
Italijanska televizija RAI, ki bo očitno zadolžena za prenose svetovnega prvenstva, je naredila video napovednik za to prvenstvo, ki bo letos v Firenzah. Prvenstvo bo potekalo od 22. do 29. septembra. Naslov svetovnega prvaka med člani bo branil Philippe Gilbert, ki pa letos za sabo nima ravno blesteče sezone. V kronometru je lani drugič zapored zmagal Tony Martin. Letošnje svetovno prvenstvo pa naj bi bilo zares zelo zahtevno, saj naj bi ga Italijani pripravili tako, da bo ustrezalo njihovemu glavnemu adutu Vincenzu Nibaliju. V nadaljevanju si lahko ogledate napovednik.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ