Kravos dobil tudi zaključni ciklokros

Kravos dobil tudi zaključni ciklokros
15.01.2017 AVTOR: D. Z.
V Orehovljah so priredili še zadnji ciklokros v sezoni. V najmočnejši kategoriji je zmagal Matej Kravos.

V Orehovljah pri Mirnu na Primorskem so izpeljali še zadnji ciklokros. Tako kot prvega pod okriljem Pantala in ta klub je tudi zadolžen za pripravo proge.

Bližina Italije je pritegnila tudi nekatere tujce, ki so v večini kategorij prevladovali … le v najmočnejši ne. Proga je ponujala vse: Ovire, makadam, travo, pesek, asfalt … Med dečki in deklicami, ki so morali voziti 20 minut in dodatni krog, so prevladovali Italijani. Med deklicami je tretje mesto osvojila Neja Kalan, med dečki pa je bil ravno tako tretji Jure Rus. Deset minut daljša preizkušnja je čakala mladince in ženske. V ženski kategoriji so prva tri mesta zasedle Italijanke. Zmagala je Giovanna Micheletto.

Člani in kolesarji v kategoriji Masters so morali dirkati 45 minut in potem odpeljati še dodatni krog. Kmalu je postalo jasno, da se bodo za zmago udarili Primož Obal, Matej Kravos in Matej Mugerli. Obal je padel in imel tudi težave s kolesom, Matej Mugerli pa je imel v zaključku ravno tako težave s kolesom in je odstopil. Zmage se je tako lahko razveselil Matej Kravos, ki je dobil tudi zadnji ciklokros v lanskem letu. V kategoriji od 19 do 40 let je bil drugi Alan Visintin, tretji pa Jernej Stibilj. Med Mastersi je bil najboljši Michele Mogno, najboljši Slovenec pa domačin Matej Dakskobler. Tretji je bil Bojan Ločnikar.

Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ