Krepko spremenjena Adria Mobil v Strunjanu nabira kilometre

Krepko spremenjena Adria Mobil v Strunjanu nabira kilometre
14.01.2016 AVTOR: D. Z.
Matej Drinovec, Jure Golčer in Gašper Katrašnik ... Novinci v Adrii Mobilu pred sezono 2016.

Ekipa Adrie Mobila v sezoni 2016: Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Jure Golčer, Domen Novak, Jon Božič, David Per, Gorazd Per, Gašper Katrašnik, Matej Mesojedec in Matej Drinovec.

Izgubili štiri kolesarje, tudi Kumpa in Rogliča
Za Adrio Mobilom je sanjska sezona 2015, saj so po zaslugi Marka Kumpa povsem prevladovali v sprinterskih zaključkih. Samo Kump jim je prinesel več kot 20 zmag, če štejemo tudi tiste na nekategoriziranih dirkah. Potem je tu še izjemni Primož Roglič. Dobil je dirko po Sloveniji in dirko po Azerbajdžanu, bil pa je drugi na dirki po Hrvaški.

A tako Kump kot Roglič sta pred sezono 2016 zapustila ekipo, saj sta odšla med elito. Klemen Štimulak je zaključil kariero. Hrvat Josip Rumac pa je prestopil v Synergy Baku. V svoje vrste so pri novomeškem klubu uspeli privabiti izkušenega Jureta Golčerja, lani še kolesarja Save Gašperja Katrašnika ter nekdanjega nordijskega kombinatorca in amaterskega kolesarja Mateja Drinovca.

Katrašnik se počuti odlično

Krepko spremenjena, a že celotna ekipa se v teh dneh mudi na pripravah v Strunjanu. »Zadovoljen sem s stanjem v ekipi. Opravili smo že prva testiranja, ki so pokazala, da so fantje za ta čas dobro pripravljeni. Veseli me, da so mladi kolesarji zelo napredovali, « je v uradni izjavi za javnost dejal trener Boštjan Mervar. Nova pridobitev Katrašnik pa je dodal:

»Na pripravah v Strunjanu se imamo super. V ekipi se zaenkrat odlično počutim, z vsemi se dobro razumemo. Prejšnji teden nam je nekoliko nagajalo vreme, zato smo par treningov morali nekoliko prilagoditi. Kljub temu nam je na koncu uspelo izpeljati vse kar smo planirali. Tukaj imamo na voljo praktično vse, kar potrebujemo za dober trening, če je dobro tudi vreme, so pogoji za trening idealni. Do konca tedna nas čakata še dva težka treninga, potem pa domov na kakšen dan zasluženega počitka. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ