Kristijan Đurasek: Vedel sem, da je to zadnja priložnost za zmago

Kristijan Đurasek: Vedel sem, da je to zadnja priložnost za zmago
01.05.2015 AVTOR: D. Z.
"Nisem imel več kaj izgubiti in uspelo mi je," je med drugim dejal Kristijan Đurasek, ki je na dirki po Turčiji v šesti etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

»Vedel sem, da imamo v tej etapi zadnjo priložnost za zmago. Poskusil sem. Odločili smo se, da naredimo vse in izšlo se je lepo, « je na novinarski konferenci takoj po prihodu v cilj povedal Kristijan Đurasek. Hrvat v dresu Lampreja Meride je moral namreč nadoknaditi sedem sekund zaostanka za v kraljevski tretji etapi tako prepričljivega Davideja Rebellina:

»To, da je danes popustil me ne preseneča. Bolj sem bil presenečen v prvi gorski etapi, ko je šel tako dobro na vzponu, ki je bil zanj morda kar nekoliko pretežek. Ampak, izgubiti nisem imel kaj in uspelo je. « Đurasek se kljub vsemu ni udeležil boja za etapno zmago, kar je tudi logično, saj: »Skrbelo me je samo za skupni vrstni red. Ko sem videl, da je Rebellin v težavah, sem vedel, da se moram osredotočiti samo na skupni vrstni red. Napasti pa mi ni bilo treba. Samo sledil sem najboljšim. «

Zdaj ga čaka branjenje vodstva v dveh ne tako zelo zahtevnih etapah, a previdnost bo še kako pomembna. »Poskusil bom zgolj obdržati majico. Etape so sicer težke, vendar niso dovolj zahtevne, da bi lahko naredil razliko, « je zaključil na vprašanje, če bo zdaj zgolj branil vodstvo, ali poskušal prednost še povečati.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ