Kristijan Koren in Borut Božič odslužila kazen

Kristijan Koren in Borut Božič odslužila kazen
15.05.2021 AVTOR: DZ, vir: Kristijan Koren/Instagram

15. maj. To je datum, ki sta ga Kristijan Koren in Borut Božič težko čakala. Zdaj sta uradno odslužila dveletni suspenz.. "Moramo gledati naprej," pravi Koren.

Kristijan Koren in Borut Božič sta bila pred dvema letoma kaznovana s prepovedjo opravljanja kakršnegakoli dela v kolesarski karavani. Božič je že delal kot športni direktor, Koren pa je moral zapustiti dirko po Italiji. Razlog?

Nemški preiskovalci so njuni imeni povezali z zdravnikom, ki je na nedovoljen način številnim športnikom pomagal do boljših rezultatov. Njuni imeni sta se tako pojavili v aferi, ki so jo poimenovali Aderlass. Zdaj sta kazen oba tudi odslužila. Koren je v teh dveh letih očitno pridno treniral. Oglasil pa se je prek družabnih omrežij.

"Kočno. To lahko rečem. Kazen sem odslužil in zdaj se tudi uradno lahko vrnem. Dve leti sem čakal na ta dan. To sta bili dve najdaljši in najtežji leti v mojem življenju, vendar pa mi je uspelo. V tem času sem se veliko naučil. Spoznal sem, komu lahko zaupam in kdo so pravi prijatelji," se glasi prvi del zapisa, ki ga je Koren objavil na Facebooku in Instagramu.

"Ponosen sem predvsem na to, da sem ohranil motivacijo in sem tudi veliko treniral. S fizičnega in psihološkega vidika sem pripravljen na vrnitev v profesionalno karavano. Preteklost je preteklost in iz nje se moraš kaj naučiti, a obenem moramo naprej. Upam, da bom dobil novo priložnost. Hvala vsem za podporo. Upam, da se vidimo na cesti," je 34-letni Koren še zaključil zapis na družabnih omrežjih.

Če se je že dogovoril za prestop, v kakšno izmed ekip še ni znano. Je pa jasno, da mora kolesar, ki je odslužil kazen, Mednarodni kolesarski zvezi plačati določen znesek, če se želi vrniti v kolesarski svet. Sicer pa je Koren v preteklosti svojo športno pot začel pri manjšem domačem klubu Yoviland Vipava, nadaljeval jo je v Savi iz Kranja in potem v Perutnini iz Ptuja.

Sledil je prestop v italijansko amatersko ekipo, potem pa prehod med elito. Najprej z Liquigasom. Izkazal se je kot zvest pomočnik Petra Sagana in Vincenzna Nibalija. Vse do konca sezone 2017 je bil del te ekipe oziroma njenih naslednic. Na koncu se je imenovala Cannondale Drapac. Potem pa je prestopil v Bahrain Merido. V karieri je kar osemkrat nastopil na dirki po Franciji in dvakrat na dirki po Italiji.

Obenem pa tudi kar devetkrat na klasiki Pariz-Roubaix in sedemkrat na dirki po Flandriji. Med elito je med drugim dobil enodnevno dirko GP Camaiore, pa tudi vožnjo na čas na dirki po Sloveniji. Bil je drugi na Istrski Pomladi, dobil pa je tudi dve etapi na italijanskem Giru za mlade kolesarje, ki ga je leta 2009 končal na petem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ