Kristijan Koren pokazal pravo kronometrsko formo

Kristijan Koren pokazal pravo kronometrsko formo
04.04.2014 AVTOR: D. Z.
Kristjan Koren je zaključni kronometer na dirki Trije dnevi de Panna končal na odličnem sedmem mestu. Končni zmagovalec pa Guillaume Van Keirsbulck.

V petek zvečer lahko pričakujete novo poglavje v rubriki Kristjan Koren razkriva. Tokrat bo več govora o dogajanju v zadnjih dneh, o kronometru, predvsem pa o pripravah na za njegovo ekipo eno izmed najpomembnejših dirk - dirko po Flandriji.

S 14 kilometrov dolgim posamičnim kronometrom se je končala tudi etapna dirka ekstra kategorije Trije dnevi de Panna. Prav na zadnjem kronometru smo lahko videli odličen nastop Primorca v dresu Cannondala Kristjana Korena.

Koren je z odliko odpeljal prvi del proge in dolgo časa imel celo najboljši vmesni čas – na koncu celo drugega – a drugi del proge se mu ni izšel v popolnosti, tako da je izgubil nekaj dragocenih sekund. Vseeno je ostal med deseterico najboljših. 14,3 km dolgo progo je premagal v 18 minutah in petih sekundah, kar je bilo dovolj za sedmo mesto.

»V drugem delu proge je pihal še nasprotni veter in hitro sem vedel, da bi moral za višja mesta peljati prek 50 kilometrov na uro, sam pa sem se vozil okrog 48. A s formo sem zares zadovoljen. V teh dneh se noge res dobro vrtijo, « je potrdil Koren, ki je tako dokazal, da bo na nedeljski dirki po Flandriji eden izmed ključnih pomočnikov Petru Saganu.

Odlično pripravljenost je potrdil tudi njun klubski kolega Maciej Bodnar, ki je z odliko opravil predvsem zadnji del proge. Tako zelo dobro, da se je lahko veselil zmage. Poljak je za tri sekunde ugnal Čeha Jana Barto in za šest Davida Boucherja. Koren je za njim zaostal za 14 sekund.

Končni zmagovalec pa je postal mladi, komaj 23-letni domačin Guillaume Van Keirsbulck. Član moštva Omega Pharma Quick Step se je na vrh zavihtel s petim časom kronometra. Drugi je bil Avstralec Luke Durbridge, tretji pa do kronometra vodilni, ravno tako član Omega Pharme Quick Stepa Gert Steegmans.

Četrti Niki Terpstra (tudi Omega Pharma Quick Step) je za zmagovalcem zaostal za 15 sekund, a je takoj po startu imel velike težave, saj se mu je odpel čevelj, ki ga je potem le s težavo spet zapel. Tam je po zlu šlo kar precej sekund. Kristjan Koren je dirko končal na 29. mestu, medtem ko Blaž Jarc v zadnji etapi ni nastopil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ