Kristijan Koren razkriva: Do sredine aprila se seli v Belgijo

Kristijan Koren razkriva: Do sredine aprila se seli v Belgijo
24.03.2015 AVTOR: D. Z.
Prihaja čas enodnevnih klasik. Tistih pravih, belgijskih. Tistih, ki potekajo tudi po tlakovanih odsekih. Tudi Kristijan Koren spet odhaja v Belgijo.

Predvideni program Kristijana Korena
25.03: Dwars door Vlaanderen
27.03: E3 Harelbeke
29.03: Gent - Wevelgem
05.04: Ronde van Vlaanderen
08.04: Scheldeprijs
12.04: Paris - Roubaix

Sicer vseskozi govorimo samo o dirki po Flandriji in dirki Pariz-Roubaix. A v pripravah na te dirke kolesarji odpeljejo kar lepo število podobnih, le nekoliko krajših preizkušenj. Kristijan Koren bo tudi letos del te karavane, ki se bo pripravljala na prej omenjeni dirki. V Belgijo je odšel že v ponedeljek. »Ne vem, kako dober sem. Videl bom iz dneva v dan. Po dirki po Algarvu sem zbolel in to mi je pobralo kar precej moči. Prav zato nisem mogel dobro odpeljati ne Eroice ne Tirrena. Tisto je bil tako bolj trening kot dirkanje na rezultat, « je razkril Kristijan Koren.

Pravzaprav je bil že takoj na začetku sezone odlično pripravljen, kar je pokazal na dirkah na Majorki, potem pa vse le ni potekalo po željah in načrtih. A zdaj prihaja čas v letu, ko se vsako sezono želi izkazati. Čas klasik. »Zdaj je pred mano nekaj pomembnih dirk, ki jih bom poskusil čim bolje odpeljati. Tja odhajam kot pomočnik, vendar pa bom videl, kako dobri so ostali naši kolesarji. Tudi sam bom poskušal kaj narediti, če bom le čutil, da sem dovolj dober. Drugače pa bom naredil vse, da bom komu izmed klubskih kolegov pomagal do dobrih uvrstitev. Tu največ pričakujemo od Sebastiana Langevelda, « je še razkril Koren.

V Belgijo je že odšel, v Slovenijo pa se bo vrnil po dirki Pariz-Roubaix, torej 13. aprila Koren je tako za konec še priznal: »Dolga bo. « Tudi letos se bodo kolesarji, ki uporabljajo kolesa Cannondale držali preverjene taktike. Koren in preostali člani moštva Cannondale Garmin se bodo na klasikah odpovedali najboljšim modelom koles, vozili pa bodo model Synapse, ki je precej boljši za vožnjo po tlakovanih odsekih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ