Kristijan Koren razkriva: Fitnesu se je odpovedal, zdaj pa najprej na Karibe

Kristijan Koren razkriva: Fitnesu se je odpovedal, zdaj pa najprej na Karibe
12.11.2014 AVTOR: D. Z.
"V začetku novembra sem začel s treningi na novo sezono," je potrdil Kristijan Koren, ki odhaja na prve priprave z novo ekipo.
Kot smo že poročali, Kristijan Koren in Matej Mohorič bosta kariero nadaljevala v ameriški ekipi, ki bo nastala po združitvi moštev Cannondale in Garmin Sharp. Uradno ime ekipe še ni znano, tudi dresov po vsej verjetnosti še nekaj časa ne bodo razkrili. Zato pa je jasno, da tisti kolesarji, na katere glavni mož Jonathan Vaughters računa v sezoni 2015 v teh dneh odhajajo na prve, bolj spoznavne priprave.

"13. novembra letim v New York. Bolj ali manj imamo že vse splanirano, kaj nas kdaj čaka. Obveznosti bo veliko, časa za trening pa naj bi bilo vsega tja med eno in dvema urama na dan. Najprej nas čaka ogled tovarne Cannondale, potem pa naprej. Od fotografiranj do sodelovanja pri promocijskih spotih," je razkril Kristijan Koren. In dodal še zanimivo podrobnost. Nekakšne spoznavne priprave so pri moštvu Sky opravili na jadranju, pri moštvu Tinkoff Saxo so šli kar na Kilimanjaro. Vsekakor je Vaughters izbral zelo prijetno okolje. Štiri dni bodo kolesarji preživeli na jadrnici. Vendar to ne kjerkoli, ampak na Karibskih otokih.

Ker bodo to bolj spoznavne priprave, je Koren že opravil prve treninge za novo sezono, tako da se s pomanjkanjem treninga tam ne bo obremenjeval. "Začel sem novembra. Po dobri dve uri na dan s kolesom. Tudi z gorskim kolesom sem se vozil. Tokrat nisem hodil v fitnes. Posluževal sem se bolj vaj z lastno težo. Delal sem vaje za noge, stabilnost in nekoliko manj za roke. Sicer sem delal tudi z utežmi, a ne več toliko," je še dejal Koren. Primorec, ki je prav v zadnjem delu sezone pokazal odlično formo, je še pojasnil, da je pri tem sodeloval z ekipo GoBootcamp in osebnim trenerjem Matjažem Komelom:

"Telo je s tem močnejše, predvsem pa se na kolesu počutim bolj stabilno." Domov se bo Koren vrnil po dobrih desetih dneh, v načrtu pa zaenkrat še nima nobenih priprav v toplejših krajih. Zato pa že razmišlja tudi o tem, kaj ga čaka v novi sezoni. Podobno kot pri Cannondalu, bo tudi naslednje leto prvi del sezone usmerjen proti klasikam. "S športnim direktorjem Wegeliusom sva se nekaj pogovarjala. Sem planiran v ekipo za klasike, sezono pa naj bi po vsej verjetnosti začel na Majorki, tako da izpustim januarsko dirko po Avstraliji," je še zaključil Koren.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ