Kristijan Koren razkriva: Klasike potrjene, nov dres že oblekel

Kristijan Koren razkriva: Klasike potrjene, nov dres že oblekel
16.11.2014 AVTOR: D. Z.
"Program bo podoben tistemu, ki sem ga imel v zadnjih sezonah," nam je iz ZDA razkril Kristijan Koren, ki se te dni mudi na prvih, spoznavnih pripravah moštva Cannondale Garmin.

Matej Mohorič in Kristjan Koren sta, kot smo že pisali, na prvih pripravah moštva, ki je nastalo iz dveh. Garmin Sharpa in Cannondala. Moštvo se bo v sezoni 2015 imenovalo Cannondale Garmin. Kristjan Koren se nam je zdaj prvič oglasil s priprav. »Smo kar zasedeni. Vseskozi se nekaj dogaja. Smo predvsem na podjetju Cannondale. Imamo ogromno sestankov, intervjuje, fotografiranja, « je potrdil Koren.

Predvsem pa je ta čas očitno že izkoristil tudi za načrtovanje. »S športnimi direktorji smo se dogovorili, da sezono začnem na Majorki. Potem ostanem tam na pripravah in nastopim še na dirki po Algarveju in dirki Pariz-Nica. Sledijo nastopi na klasikah. Vse do dirke Pariz-Roubaix, « je dejal Koren. In potem? Sledile bodo priprave na drugi del sezone. A očitno brez nastopa v ZDA na dirki po Kaliforniji: »Maja bom odpeljal Bayern Rundfahrt, potem pa Criterium du Dauphine, in če bo vse po sreči tudi Tour. «

Naslovna fotografija pa je še kako aktualna. Kmalu po prihodu so kolesarji opravili prve meritve. Seveda pri Cannondalu in s pomočjo sistema Guru: »Testirali smo pozicijo na kolesu in tako dobili mere za kolo. Na tem testu lahko opraviš mere tudi pod obremenitvijo, tako da so dobljene številke bolj natančne in bolj realne. Računalnik sam potem poda podatke o tem, kakšen okvir se ti najbolj prilega, « je razkril Kristijan Koren.

Kmalu ga čaka še jadranje na Karibskih otokih: »Že zjutraj odidemo na otoke. Tam imamo še fotografiranje v novih dresih. Tudi vsi skupaj, « je še zaključil in potrdil, da je že oblekel dres, ki naj bi ga nosili v prihodnji sezoni. Seveda morajo barve in dizajn ostati skrivnost. Po vsej verjetnosti vse do 1. januarja, ko bo ekipa tudi uradno delovala pod novim imenom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ