Kristijan Koren razkriva: Kot Talanskyjeva senca z zvezanimi rokami

Kristijan Koren razkriva: Kot Talanskyjeva senca z zvezanimi rokami
08.07.2015 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren na dirki po Franciji kaže odlično formo. A vseskozi se vozi ob kapetanu in odlično opravlja svoje naloge.

Kristijan Koren je tudi v četrti etapi, ki je potekala po tlakovanih odsekih dokazal, da je na letošnji dirki po Franciji zares dobro pripravljen. A tudi tokrat ni imel prostih rok. »Pričakovali smo, vedeli smo, da bo stresno. Že lani je bilo isto in na klasikah je podobno. Vsi, ki se borijo za skupni seštevek, pa tudi tisti, ki želijo dobiti etapo. Vsi se hočejo voziti spredaj. 200 kolesarjev bi se radi vozili v prvi vrsti, kar pač ne gre. Potem prihaja do nepredvidenih padcev. Meni se je vse poklopilo. Naloga je bila, da imam Talanskyja na kolesu in da se od njega ne smem odmakniti nit za centimeter. Na koncu sem dobro opravil delo, « je razkril Kristijan Koren.

A obenem je kolesar Cannondale Garmina tudi priznal: »Rečem lahko, da so me noge kar nekoliko srbele, vendar, če je naloga iz avta taka, jo moraš spoštovati. Bomo videli v naslednjih dneh. Tokrat smo imeli srečo, ker je bil veter v obraz, tako da ni prišlo do večje selekcije in je na cilj prišla večja skupina. Če bi pihalo s strani, bi bilo vse drugače. Morda je tudi to dobro, saj, če si napadel, si se kaj hitro kot bumerang vrnil v skupino. « Koren je bil priča tudi zmagoviti potezi Tonya Martina:

»Odpeljal se je povsem zraven mene. Po levi strani. Skočil je in preprosto šel. Takoj sem vedel, da bo prišel do cilja, saj je to ustrezalo tudi Skyu. Tako bodo v naslednjih dneh lahko nekoliko prihranili kolesarje, saj jim ne bo treba braniti majice. Zanje je to bil idealen napad. Vsi smo bili tudi že prazni in ni bilo pravega kolesarja, ki bi ga lahko pokril. « Koren je priznal, da se je v tistih trenutkih tudi z Nibalijem pogovarjal, da bi prav Martin ali Valverde lahko poskusila z napadom, vendar pa je imel zvezane roke. Cilj tudi v naslednjih dneh je jasen: »Cilj je, da Talansky izgubi čim manj časa in da pride v skupini z najboljšimi. V drugem tednu, ko bo skupni vrstni red bolj jasen, Ko bo že bolj jasno, kam kdo spada, se bo lahko pokazala kakšna priložnost. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ