Kristijan Koren razkriva: Lažje v ospredju kot na repu v ozadju

Kristijan Koren razkriva: Lažje v ospredju kot na repu v ozadju
06.03.2017 AVTOR: D. Z.
"Na trenutke je lažje v ospredju kot zadaj na repu," je med drugim po odlični vožnji v Franciji dejal Kristijan Koren.

Kristijan Koren se je, kot smo že pisali, izkazal z dolgim pobegom in potem enajstim mestom v prvi etapi dirke Pariz-Nica.

“Utrujen sem. Če pomislim, sem zdaj tako utrujen, kot po kakšni klasiki, daljši od 220 kilometrov. Tu pa je bilo samo tistih 150 kilometrov, ” je zvečer priznal Kristijan Koren. Kolesar moštva Cannondale Drapac je bil namreč član ubežne skupine, ki je bežala vse od začetka sicer ravninske etape.

“Rečeno je bilo, da bi bilo, glede na mojo formo, lepo, če bi poskušal s pobegom. Predvidevali smo, da bo loterija. Da se bodo v glavnini težko dogovorili, kdo bo pričel s lovom. V tem času bi lahko naredili večjo razliko in morda bi lahko celo presenetili, ” je razkril Kristijan Koren. Potem se je vse skupaj sicer drugače razpletlo. Dež in veter so poskušali tudi v glavnini izkoristiti.

Predvsem Lotto Soudal in Quick Step sta s pravo belgijsko lekcijo kolesarjenjenja na veter poskrbela za hudo selekcijo. “Zaradi dežja in vetra sem vedel, da bo v glavnini prišlo do padcev. Tako sem se jim izognil. Odločil sem se prav, pa čeprav so nas ujeli že 60 kilometrov pred ciljem. ” A takrat jih je ujela že zelo majhna skupina kolesarjev. Vsega skupaj jih je bilo okrog 30 in mnogi tega ritma kasneje niso zdržali.

“Rekli so mi, naj pazim na Quick Step. Kolesarjev te ekipe je bilo največ v naši skupini. Na krožni sem sodeloval, saj je na trenutke lažje v ospredju kot na repu v ozadju. Vmes sem sicer kakšno menjavo preskočil, vendar pa smo bili bolj ali manj vsi složni. ” V ospredju pa jih ni ostalo prav veliko. Demare je v boju za zmago ugnal Alaphilippa, boj manjše skupinice za tretje mesto je z devetimi sekundami zaostanka dobil Alexander Kristoff. Koren je na cilju zaostal za 19 sekund.

Popustil je na zadnjem krajšem vzponu: “Na koncu so bile številke neverjetno visoke. Od vatov do srčnega utripa. Trasa je bila sicer ravninska, bile pa so tiste špice po tristo ali štiristo metrov. Na koncu je bil veter tisti, ki je prinesel razlike. Na zadnjem klancu mi je zmanjkalo moči. Če bi bil položnejši, bi morda še lahko bil zraven, a po celem dnevu je bilo vsega preveč. Zadovoljen sem, saj sem videl, da sem dobro treniral. Vse se je poklopilo in zdaj sem to izkoristil.

Zdaj kolesarje na dirki Pariz-Nica čaka nova ravninska etapa. Razlika bo zgolj ta, da bo ta potekala v liniji in ne v krogu. Start bo gostil Rochefort en Yvelines, cilj pa Amilly. Etapa bo dolga 195 kilometrov. “Spet tak dan kot je bil danes. Napovedujejo dež. Ker pa gremo iz ene točke v drugo pričakujem, da bo veter vseskozi pihal iz iste smeri, ” je zaključil Koren. Vodstvo v skupnem seštevku bo branilo moštvo FDJ, v rumeni majici pa bo vozil Arnaud Demare.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ