Kristijan Koren razkriva: Ne živčen, ampak neučakan in zdaj zadovoljen

Kristijan Koren razkriva: Ne živčen, ampak neučakan in zdaj zadovoljen
30.01.2015 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren je tudi že začel sezono 2015. Po uvodnih dveh dirkah na Majorki nam je spet razkril nekaj skrivnosti.
Januarja sta sezono že začela Luka Pibernik in Jani Brajkovič. Na četrtkovi dirki na Majorki pa so se prvič letos v glavnini peljali še Grega Bole, Matej Mohorič in Kristijan Koren. Koren je v njegovi stalni rubriki na naši spletni strani priznal, da je prva dirka vendarle nekaj posebnega. Nenazadnje lahko razkrije marsikakšno stvar: "Živčen nisem bil, le nekoliko neučakan. Hotel sem videti, kje sem s trenutno formo, in če sem pozimi prav delal."

In, kaj sta mu dirki pokazali? Na prvi dirki je zasedel 39. mesto, na drugi pa 31. mesto: "Vidim, da je vse v redu. Sem kar presenetil samega sebe, predvsem na drugi dirki, ko sem se čez 14 kilometrski vzpon pripeljal s prvo skupino, v kateri nas je ostalo samo še okrog 25. Danes sem moral skrbeti za Formola in ga voziti po skupini. Na koncu se je pokazalo, da sem svoje delo odlično opravil, saj smo v prvi skupini končali samo trije."

Poleg tega je imelo moštvo Cannondale Garmin vseskozi tudi enega kolesarja v ubežni skupini dneva. To je bil Dylan Van Baarle. "Današnja dirka je bila nekoliko bolj živčna kot včerajšnja, saj so se hoteli zares vsi kolesarji voziti v ospredju. Ceste so bile ozke in vseskozi zavite. Kot bi se vozili po hrvaški 'magistrali' ob morju," je priznal Koren. Tako je bil lahko po drugi dirki precej bolj zadovoljen kot po prvi. V četrtek je bil njihov najboljši kolesar šele 14.:

"Nimamo čistega sprinterja in tako smo dirkali na Van Baarleja. Ko pa se je glavnina na vetru razpolovila, smo v ospredju ostali samo še štirje." V zaključku, ob vstopu v zadnji kilometer, pa je van Baarle lahko računal samo še na Korena, ki pa je priznal: "Nisem hotel preveč tvegati. V skupini so bile tudi kakšne 'kamikaze' iz kontinentalnih ekip." Na Majorki bosta še dve enodnevni dirki, Koren se tako še ne bo vrnil domov: "Tu ostajam vse do 14. februarja, ker imamo po dirki še priprave in test za aerodinamiko na velodromu."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ