Kristijan Koren razkriva: Ostati moraš osredotočen

Kristijan Koren razkriva: Ostati moraš osredotočen
03.07.2016 AVTOR: D. Z.
Prvi dan dirkanja na dirki po Franciji je za kolesarji. "Preživeli" so vsi. Tudi štirje Slovenci, na čelu s Kristijanom Korenom.

"Prvi na vetru "
»Za nami je šele prvi dan. Pričakovali smo, da se bo dirkalo na veter. Vedeli smo, kaj nas čaka. Na koncu je bilo res vseskozi pod zelo stresno. Živčno. Prišlo je do padcev. Vse ekipe želijo imeti kapetana spredaj. Pa še sprinterji. To pomeni, da se ves dan prerivamo, « je najprej dejal Kristijan Koren.

Kolesar Cannondala je na Touru že sedmič zapored, tudi tokrat v vlogi pomočnika. V prvi etapi je ogromno dela opravil v prvem delu: »Vsak dan bo drugače. Za prve tri dni so mi rekli, da bom jaz prvi, ki bo na vetru. Da bom držal kolesarje spredaj. V zaključku pa so potem ob Rollandu preostali. « Koren sje napotke tudi upošteval in izpolnil pričakovanja, predvem pa je ekipi uspelo izpeljati prvoten načrt, saj pravega sprinterja na dirki nimajo.

"Tiha maša "
»Od samega začetka smo nameravali enega kolesarja poslati v beg. To nam je uspelo. Druga glavna točka je bila na 130 kilometru, kjer smo pričakovali, da se bo skupina zaradi vetra razbila. Vendar pa smo se dobro organizirali in imeli svoj vlak. Ves dan smo bili na vetru, vendar pa prave še utrujenosti ni, « je še pojasnil Koren.

V teh etapah – Normandija je lahko še posebej zahrbtna – pa ne trpijo zgolj noge. Morda še bolj 'glava '. »Danes je bilo kar živčno. Kolesarji smo vedeli, da se bo tokrat bolj malo govorilo. Res je bila tiha maša. Vsak je pazil na svojega kolesarja. Ostati moraš osredotočen, saj je en kup pločnikov, krožišč, otokov. Če nisi pozoren, lahko hitro pride do kakšne velike napake in lahko padeš. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ