Kristijan Koren razkriva: S pozdravi s Tenerifa

Kristijan Koren razkriva: S pozdravi s Tenerifa
12.01.2018 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren je del januarja preživel na otoku Tenerife. Ni bil sam. Zbralo se je pet kolesarjev Bahraina Meride. Tudi Grega Bole in Luka Pibernik.

“Tu je vedno super, saj je vreme vseskozi podobno, ” se nam je s španskega otoka oglasil Kristijan Koren in pojasnil, zakaj se je odločil za odhod.

“Ponavadi sem sem prihajal na višinske priprave, saj smo živeli na 2200 metrih pri Vulkanu. Zdaj pa je vse skupaj nekoliko drugače. Na Hvaru smo se dogovorili, da gremo na Tenerife, vendar pa bližje morju, tako da se pripravimo na prvi del sezone, ” je pojasnil letos član moštva Bahrain Merida.

Korenu so se na pripravah pridružili še Grega Bole, Luka Pibernik ter Italijana Enrico Gasparotto in Sonny Colbrelli: "Hitro smo rezervirali apartma. Je kar dober, čeprav seveda ni tak, kot se je zdelo na fotografijah. ” Koren je na priprave odšel 3. januarja, zdaj pa se že vrača domov. “Cest tukaj ne manjka. Je pa res, da so večinoma samo klanci. Ravnino lahko poiščeš, če se pelješ proti letališču. Sicer pa smo tukaj bolj kot kilometre nabirali ure. Zaradi vzponov so povprečne hitrosti namreč nizke. Tam nekje med 26 in 28 kilometri na uro. Na dan smo povprečno premagali po 2600 metrov nadmorske višine. Trening je bil res dober.

Na pripravah so bili zgolj kolesarji, brez maserja, brez kuharja: “Tu smo si kuhali sami, vendar pa ni bilo toliko dela. Kosilo smo zaradi treninga velikokrat preskočili. Pomemben je bil zajtrk, potem pa večerja. Nekajkrat smo šli tudi ven na večerjo. ” Povsem drugače torej, kot bo že čez nekaj dni, ko se bo spet zbral večji del ekipe. Tja bodo odpotovali 17. januarja. “Pri treningu smo dali poudarek moči. Hitri intervali pridejo na vrsto kasneje na pripravah v Calpeju, ” je še razkril Koren in dodal, da mu je v ekipi zares všeč. Kot bi se vrnil v tiste začetke, ko je prestopil v takrat italijanskih Liquigas: “Nova ekipa. Res super, saj prevladuje ta italijanski stil. To mi je v zadnjih treh letih manjkalo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ