Kristijan Koren razkriva: Sedmi Tour? Nimam občutka, da sem na Touru

Kristijan Koren razkriva: Sedmi Tour? Nimam občutka, da sem na Touru
02.07.2016 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren se, tako kot preostali trije Slovenci, pripravlja na začetek dirke po Franciji. Že sedmič v karieri in obenem sedmič zapored.

Sedmi Tour
Le redki so tisti, ki se lahko pohvalijo, da so šestkrat nastopili na dirki po Franciji. Kristijan Koren je med temi. Danes bo začel sedmi Tour de France zapored. V prejšnjih šestih poskusih je prav vsakič tudi prišel do Pariza.

»Sedmi Tour? Sploh nimam občutka, da sem na Touru. Tu je slabo vreme, oblačno. Piha. Sicer pa sam vzamem vsako dirko, kot bi bila Tour, « je razkril Kristijan Koren. Spet je šel skozi celoten proces. V sredo je odpotoval v Francijo, v četrtek je 'oddelal ' predstavitev, v petek pa je opravil prvi pravi trening, nekoliko hitrejši.

Glavni je Rolland
Ponavadi so kolesarji predvsem nad predstavitvijo fasinirani, tokrat pa: »Bila je slaba. V manjšem kraju, tudi ljudi ni bilo toliko kot ponavadi. Prejšnja leta je bila vedno boljša, ta se mi ni zdel na ravni Toura. « Koren je bil v Cannondalovo ekipo za Tour uvrščen v zadnjem trenutku, mu je pa jasno, kaj ga čaka v naslednjih dneh:

»Tu imamo Rollanda za skupni vrstni red. Načeloma smo podrejeni njemu. Še posebej v prvih etapah bomo morali paziti nanj, da ne bo izgubil preveč časa. « Prvi preikzus Korena v tej vlogi, ki jo je že vajen s preteklih sezon, čaka že danes. Mont Saint Michel bo gostil start, cilj pa bo gostil Utah Beach Sainte Marie du Mont. Kolesarji bodo morali prevoziti 188 kilometrov. Sicer ravninskih, a vsekakor ne lahkih.

"Pestro že prvi dan "
»V ospredju bodo tisti, ki bodo računali na sprint, pa tisti za skupni seštevek. Vsi bodo želeli biti spredaj, « je sprva pojasnil Koren, potem pa dodal, da se lahko v sicer ravninski etapi, ki pa bo potekala ob obali zgodi marsikaj. Predvsem pa lahko pride do padcev, vetra, dežja ... :

»Obstajata dve možnosti. Lahko pride do hitrega pobega in bo potem etapa lažja, saj se bo čakalo na sprint. Lahko pa bo kaotično že od začetka. Etapa ni ekstremno dolga, pa še veter bo pihal. Zgodi se lahko, da bo še kako pestro. Glede na to, kako se v zadnjem času dirka, je tudi ta možnost še kako verjetna. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ