Kristijan Koren razkriva: Slaba hotelska hrana in spremljanje kronometra

Kristijan Koren razkriva: Slaba hotelska hrana in spremljanje kronometra
23.09.2015 AVTOR: D. Z.
Slovenska reprezentanca na današnjem članskem kronometru ne bo imela predstavnika. Tudi Kristijana Korena ne, ki je v tej disciplini redno zastopal reprezentanco.

»Če bi kronometer rad vozil, potem bi bil na startu. Tako sem se odločil, ker mi proga ni ravno psiana na kožo in sem si že zdavnaj rekel, da ga ne bom vozil, « je priznal Kristijan Koren, ki je že vse od začetka prvenstva v Ameriki, saj je v nedeljo odpeljal ekipno vožnjo na čas. Z ekipo Cannondale Garmin je osvojil 12. mesto.

Zdaj ga čaka še nedeljska članska cestna dirka. In, zakaj se je tako odločil? »Ne gre za to, da bi to bilo pretežko. Če bi v zadnjem mesecu imel dober program dirk, potem bi se lahko poskusil pripraviti. To početi nekako na silo pa ne gre, « je še dodal Koren. Tako bo sploh prvič v karieri kronometer svetovnega prvenstva lahko spremljal v živo, s samega prizorišča.

»Kronometer bom gledal kar po televiziji v hotelski sobi. Zjutraj bomo naredili tri do štiri ure treninga. Glede treningov je kar pestro, saj smo v središču mesta, tako da moram najprej prevoziti en kup semaforjev. Za trening pogoji niso ravno pravi, saj izgubiš vsaj pol ure, da prispeš na normalno cesto za trening, « je še dodal Koren.

Občutil pa je očitno tudi ameriški način življenja. »Hotelska hrana ni ravno ne vem kako dobra. Tako vsak dan nekaj kombiniramo. Hodimo tudi v bližnjo italijansko restavracijo, tako da vsaj nekaj normalnega pojemo. Ta ameriški način je očitno bolj za turiste, kot za nas, « je še zaključil Koren.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ