Kristijan Koren razkriva: Trening končal s poškodovano brado in novo pogodbo

Kristijan Koren razkriva: Trening končal s poškodovano brado in novo pogodbo
29.08.2014 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren je razkril, da je podpisal pogodbo z zdaj moštvom Garmin Sharp. Član s Cannondalom združene ekipe bo vsaj do konca sezone 2015.

"V bistvu smo samo obnovili pogodbo. V Garmin Sharpu jih je že 14, prišli pa bomo še nekateri iz Cannondala. Za pogodbo se je dogovarjal menedžer, saj sem mu vse prepustil in mu zaupal," je dejal Kristijan Koren, ki je slovenski rekorder po številu nastopov na dirki po Franciji, kjer je nastopil že petkrat zapored. In vedno je prišel tudi do cilja v Parizu.

Če bo tam nastopil še šestič še ne ve. "Tekmovalni program se bo seveda spremenil, saj ekipa vozi nekatere druge dirke. Upam, da bom spet vozil klasike. Če bom nastopil na Giru, Touru ali Vuelti bomo videli sproti. To bom videl morda že na prvih pripravah. Med to sezono se s tem ne bom ukvarjal. Šele po svetovnem prvenstvu bo kaj več jasnega," je pojasnil Koren.

Korena v soboto čaka nastop na dirki v Plouayu, te dni pa je izkoristil tudi za trening s kolesom za kronometer. A v sredo je grdo padel in si poškodoval brado, tako da je moral tudi na šivanje. "Bilo je mokro in spolzko, sprednji obroč mi je spodneslo in sem padel. Na srečo je šlo le nekaj več kot 30 kilometrov na uro. Do zdravstvenega doma sem se odpeljal kar s kolesom," je še pojasnil Koren.

Trenutno je zelo dobro pripravljen, kar je dokazal, na nekaterih dirkah, vse bližje pa je tudi svetovno prvenstvo v Ponfferadi. "Svetovno prvenstvo je v igri. Na kronometru bi sicer rad nastopil, a samo, če bom dober. Vozil bom ekipno vožnjo, potem pa bom že vedel, če sem pravi," je še zaključil Koren, ki je že dan po šivanju nadaljeval s treningi, tako da hujših posledic padec očitno ne bo pustil.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ