Kristijan Koren razkriva: Ubogal sem navodila iz avta

Kristijan Koren razkriva: Ubogal sem navodila iz avta
06.07.2015 AVTOR: D. Z.
"Moral sem upoštevati navodila športnega direktorja," je po etapi, v kateri je bil v igri za visoka mesta priznal Kristijan Koren.

V drugi etapi dirke po Franciji smo bili priča pravemu kaosu. Veter, nevihta, dež. Kolesarji so doživeli vse in po pričakovanjih je tudi med favoriti prišlo do razlik. Odlično pa se je na dirki znašel Kristijan Koren, ki je v ospredju preživel najhujšo selekcijo in je lahko sledil vodilni skupini, ki se je kasneje udarila za zmago. A Koren je bil v ospredju edini izmed članov Cannondale Garmina, in takrat mu je bilo jasno:

"Moral sem upoštevati navodila športnega direktorja iz avta in tako sem moral zapustiti tistih 25 kolesarjev. Že vnaprej smo vedeli, da bo v zadnjih 60 kilometrih pestro, saj smo se vozili ob morju. Veter in nevihte. Sam sem se vozil spredaj in nekako sem se tam potem tudi znašel. Ker pa je bil naš kandidat za visoko uvrstitev v skupnem seštevku v ozadju, sem čutil, da to ne bo v redu. Po radijski postajo sem dvakrat vprašal, kaj se dogaja, vendar nisem dobil odgovora. Ko pa so sporočili imena kolesarjev, ki so spredaj, mi je bilo jasno, da se bom moral ustaviti," je razkril Kristijan Koren.

Kolesar Cannondale Garmina je letos pomočnik Andrewa Talanskyja, ki pa v dveh dneh ni pokazal ravno najboljše pripravljenosti. »Od mene kdo morda pričakuje dober rezultat, a vedeli smo, da je prvih pet mest že v naprej porazdeljenih. Lahko bi se boril za uvrstitev med petim in desetim mestom, « je še dodal Koren. Poudaril je še, da je bila etapa zelo živčna in da je v določenih trenutkih vladal pravi kaos. Opozoril pa je, da tega še ni konec, saj je že danes na sporedu nova nepredvidljiva preizkušnja, potem pa še etapa s tlakovanimi odseki.

In zakaj so Koren v 2. etapi sploh ustavili? Če bi se odvijalo tako, da bi bil sposoben dobiti etapo, potem si rečeš, ok, bom preslišal navodila. Ampak, tam so bili Greipel, Sagan, Cancellara. Na koncu so se v ekipi morda tudi zato odločili, da me ustavijo. Vedeli so, da bi bil prekratek za zmago," je še pojasnil Koren. Zdaj je pred kolesarji etapa, ki delno poteka po poteh Valonske puščice.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ