Kristijan Koren razkriva: V znamenju snemanj, testiranj in tudi snega

Kristijan Koren razkriva: V znamenju snemanj, testiranj in tudi snega
12.02.2015 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren se nam spet oglaša. Še vedno je na Majorki, priprave po odpeljanih uvodnih dirkah se tako nadaljujejo.

»Tudi tu nam je vreme ponagajalo. Tri dni smo treninge kombinirali z valji. Po dve uri in z intervali. Uporabljamo valje Kinetic, tako da si lahko kar sam nastavljaš programe treninga. Zdaj pa je že vse obvladljivo s pametnimi telefoni, « nam je iz Majorke razkril Kristijan Koren. A ti dnevi, ko zaradi vremena niso mogli normalno trenirati, so bili zares redki. Ostali dnevi pa so bili na kolesu predvsem zelo dolgi.

»Poudarek je predvsem na količini. Pet do šest ur in vmes intervali za moč. Imeli smo test na štiri kilometre dolg klanec, ki ga prepelješ na polno. Tako je trener Weber lahko ugotovil, koliko je posameznik pripravljen, « je še dejal Koren. Kolesarji so že razdeljeni na posamezne skupine. Natančneje na tri. »Sam sem v skupini, ki se pripravlja na klasike v Belgiji. Med nami kolesari tudi skupina za klasike v Ardenih. Tretja je mešana, počasnejša skupina, pridružiš se ji, glede na počutje. Če imaš v programu nekoliko lažji trening. «

A ne gre zgolj za trening. Na Majorki imajo kolesarji tudi drugačne obveznosti: »Veliko je fotografiranja med samimi treningi, pa snemanja za spote. To mi je znano že iz prejšnjih let. Pri Cannondalu so nas vedno veliko snemali med treningi. Tako me to niti ne moti. Vsak opravlja svoje delo, tako mi kot oni. « In na Majorki ima Koren čas tudi za trening s kolesom za kronometer:

»Treniramo predvsem stil vožnje. Vozimo na 'krožno smeno', sam sem v skupini za Tirreno-Adriatico, kjer bo tudi ekipna vožnja na čas. Moja pozicija na kolesu ostaja podobna kot lani. Ker pa imamo zdaj elektronske menjalnike, smo pridobili nekaj centimetrov pri dolžini sprednjih 'rogov'. Tako je zdaj vožnja, ko imaš roke na balanci, in ne na podaljških nekoliko bolj udobna, « je še dodal Koren, ki se v soboto vrača domov, a že v torek odhaja na dirko po Algarvu na Portugalskem.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ