Kristijan Koren razkriva: Vsak je dobil svojo "žival"

Kristijan Koren razkriva: Vsak je dobil svojo "žival"
04.07.2014 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren že čaka na start dirke po Franciji, kjer bo nastopal že petič zapored. Tokrat se bo na start podal z novim kolesom. Poslal nam je nekaj fotografij.

Tik pred dirko po Franciji se proizvajalci koles in komponent kar borijo, kdo bo predstavil večje novosti, predvsem pa, kdo bo vzbudil več pozornosti. Nič drugače ni pri Cannondalu. Deveterica kolesarjev, med njimi je tudi Kristjan Koren, je dobila nova kolesa. Z njimi bodo s Petrom Saganom poskušali še tretjič zapored osvojiti zeleno majico najboljšega po točkah.

»Vsak ima svojo žival na kolesu, « nam je med pošiljanjem fotografij iz Leedsa, kjer se bo letošnja, že 101. dirka po Franciji tudi začela, sporočil Kristijan Koren. Kako pa je prišlo do tega? »Že na dirki po Kaliforniji so nas vprašali, kakšno žival bi radi imeli upodobljeno na naših kolesih. Sam sem takoj pomislil na leva in zdaj imam na mojem Cannondalu to žival, « je razkril Kristjan Koren. S kolesom pa se do zdaj vseeno še ni vozil.

»Danes smo jih predstavili na predstavitvi Toura. Jutri jih bomo testirali na treningu. Danes dopoldne smo trenirali kar na rezervah, ki so enake prejšnjim, « je še dodal Kristijan Koren. V nadaljevanju vam ponujamo pogovor s Krisjanom Korenom, ki so ga opravili pri moštvu Cannondale. Koren govori o tem, da je raje pomočnik kot kapetan. Da je pri opravljanju vloge pomočnika bolj miren. Govori pa tudi o tem, kako pomembno je delo pomočnika in kako dobro se med sabo razumejo kolesarji Cannondala.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ